Politika

POPUNJAVANJE KADROVA

Ministarstvo branitelja zapošljava: Ne možemo više ovako funkcionirati

Ulazeći u Vladu i danas su ministri redom izbjegavali odgovor na pitanje tko je pisao Lex Agrokor, ali su komentirali neke druge aktualnosti. Premijer Plenković na sjednici je najavio da će se uskoro pojaviti u Saboru.

Ministar branitelja Tomo Medved   FOTO:Jure Miskovic / CROPIX
Piše: Media Servis

Ne znam, ne, hvala vam, tako ministri odgovaraju na vječno pitanje tko je pisao Lex Agrokor, ali ministar uprave Lovro Kuščević kaže da je to dobar zakon. Progovorio je o drugom Lexu onom zvanom „Lex šerif“.

"Drago mi je da od 70 i nešto primjedbi na naš zakon, nije stigla niti jedna suvisla primjedba i kritika. To je nešto što nema veze s vezom", poručio je ministar. Na pitanje jesu li lokalni čelnici biti nesmjenjivi odgovorio je da ga je čak stid koliko su im smanjene ovlasti. Što se pak tiče Lexa obitelj, u novom nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona neće biti definicije obitelji, potvrdila je ministrica Nada Murganić koja se nada javnoj raspravi u mirnijem tonu.

"Definicija je zaista bila nespretno složena i manjkava. Izazvala je negativne osjećaje. Imali smo dojam da smo zaista povrijedili veliki broj naših građana, sasvim nesvjesno i nenamjerno. Da ne bi došli opet u situaciju da u tom nabrajanju nekoga ispustimo ili povrijedimo, prišli smo tome da je bolje ne imati definiciju", kazala je Murganić. Ministar branitelja Tomo Medved požalio se na manjak ljudi u Ministarstvu i potvrdio da je raspisan natječaj za popunjavanje kadrova.

"Jednostavno je nemoguće više funkcionirati na ovakav način", rekao je ministar branitelja. Na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković najavio je plan za idući tjedan.

"Idući tjedan je točno godinu dana rada Vlada. U srijedu ću imati godišnje izvješće u Hrvatskom saboru", dodao je premijer. Inače, Vlada je najavila milijardu i 300 milijuna kuna ulaganja u turizam u idućoj godini, a posebno se radi na zdravstvenom turizmu koji je sad prvi put reguliran zakonom. Ubrzava se i rad na usklađenju zemljišnih knjiga i katastra, a s ciljem smanjenja gužvi granična policija na Bregani ponovno će biti u dvije takozvane kućice. Naš policajac na hrvatskoj strani, slovenski na slovenskoj.