Politika

ANDREJ PLENKOVIĆ

Informacije da Vlada opstruira predsjedničin put u Rusiju su bizarne

Predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se na put predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, odnosno na napise da Banski dvori taj posjet opstruiraju.

Premijer Plenkovic   FOTO: Vojko Basic / CROPIX
Piše: Media Servis

"Moram priznati da su ove vijesti jedne od bizarnijih koje smo čitali u posljednje vrijeme u vezi naših međunarodnih aktivnosti. nastojimo da taj posjet ima i svoje bitne teme i sadržaje i unaprijedi odnose između Hrvatske i Ruske Federacije na svim područjima. Tehnička pitanja, poput zgrada veleposlanstva su po mom dobrom sjećanju otprilike na dnevnom redu zadnjih 25 godina, a ne zadnja dva dana, dodao je premijer. Dodao je da je potpredsjednica Vlade Martina Dalić nedavno bila u Moskvi te da će uz predsjednicu u Rusiju ići i državna tajnica Zdravka Bušić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek što samo govori o tome da Banski dvori podržavaju predsjedničin put.

"Očito je da se u medijski prostor nastoji proturiti informacije koje nisu niti utemeljene niti točne, a Vlada kao i druge međunarodne aktivnosti predsjednice podržava", objasnio je premijer. U kontekstu ovog posjeta na sjednici je usvojen memorandum o suglasnosti između hrvatske i Vlade Ruske Federacije o gospodarskoj suradnji na tržištima trećih zemalja.