Rukomet

RK VALPOVKA

Rukometni Memorijal u Valpovu najmasovniji turnir u regiji

Rukomet je u Valpovu jedan od najuspješnijih sportova godinama, a RK Valpovka ove je godine organizirala 5. po redu mađunarodni memorijalni turnir, koji je po broju sudionika jedan od najmasovnijih u ovom dijelu Europe. U tri dvorane u dva vikenda okupilo se više od 1600 mladih igrača.

Rukomet u Valpovu   FOTO: YouTube Screenshot
Piše: Dario Andraković / STV

Još prošlog mjeseca u Valpovu je počeo program 5. Međunarodnog memorijalnog turnira Zlatko Ivić-Čiva u sjećanje na nekadašnjeg rukometaša tragično stradalog u Domovinskom ratu. Turnir je ovu godinu izrastao u najmasovniji na ovim prostorima a u dva vikenda, odnosno 4 dana natjecanja, nastupilo je preko 1600 djece iz 50 klubova i 5 zemalja.

Iako je sportska dvorana u Valpovu središnji događaj Memorijala, natjecanje se održavalo i u Petrijevcima i Belišću, pa je tako u cijeloj Valpovštini bilo preko 3 tisuće članova, sudionika, a mlade kategorije dejačaka pa i djevojčica odigrali su ukupno 288 utakmica.

Organiziran je dječji dan, zatim  prezentacija uličnog rukometa, a nastupile su kategorije od 2004. i mlađi te i mini rukomet, godišta 2007- i 08. Završnica turnira održana je s godištem 2006.i 2007.

RK Valpovka inače je jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u Valpovštini, klub se natječe u 2. HRL skupini Istok, a sljedeće godine bilježi veliku obljetnicu, 60. godina postojanja.