Košarka

U ZAGREB PO POBJEDU NA STARTU PREMIJER KOŠARKAŠKE LIGE

Osječki košarkaši s izmjenjenim sastavom otvaraju novu sezonu u Zagrebu

Košarkaši Vrijednosnica Osijek u subotu će utakmicmom 1.kola u Zagrebu otvoriti novu sezonu A1 košarkaške lige. Iza Osječana su naporne pripreme i dosta promjeneni igrački kadar, koji je već u europskim utakmicama Alpe Adria Kupa pokazao kako u sebi ima potencijal.

Osječani u novu sezonu sa 7 noovih igrača   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

Osječki košarkaški prvoligaš raste iz sezone u sezonu na organizacijskom i marketinškom planu, a iza sebe ima i najveći rezultat u prošlom prvenstvu i plasman u play off među najbolje hrvatske momčadi.
I ove sezone čelništvo je pojačano članom Uprave Ivanom Mustapićem, ali i klub novim sponzorom, a očekuje se i porast popularnosti i naravno broja publiek u maloj dvorani Gradski vrt.
-
Nadam se da će ove godine biti još više publike u dvorani Gradski vrt, da će ljudi nas podržati sve ovo što radimo i priču koju nadograđujemo iz godine u  u godinu, riječi su predsjednika kluba Aleksandera Hrkača.
Iako su Osječani izgubili neke vrlo važne igrače iz prošle sezone, poput Mustapića, Vukovića i Robinsona, u klubu su dobro reagirali i doveli nove igrače, a neki od njih već su u utakmicama Alpe Adria Kupa protiv češke i austrijske ekipe gdje su Osječani pobjedili pokazali kako će biti pojačanja.
Brokeri su doveli 7 novih igrača, a to su stranci Australac Jois, Amerikanac Taylor, Izraelac Levinson, te naši košarkaši Markulin, Boban, Vrkić i Anzulović.

-
Želio bih naglasiti da nemamo nikakav imperativ od Uprave ali je činjenica da rastemo i da taj napredak želimo potvrditi boljim rezultatom nego u prošloj godini, ističe sportski direktor kluba Renato Martinko.
-
Naš proritet je da pokušamo ove sezone zadržati što smo uspjeli prošlu godinu, da izborimo play off i da mlade igrače koje imamo dignemo na veći nivo i da sljedimo razvoj mladih igrača, a ne samo da jurimo rezultat, naglasio je trener Vladimir Krstić.
Osječani imaju najmlađu ekipu u Ligi s prosjekom  ispod 22 godine a isto tako i najmlađi stručni stožer u tandemu Krstić-Miljković.
Iako rezultat nije imperativ Osječani žele iskorak i plasman novi u Ligu za prvaka u najjačoj konkurenciji, a ljubitelji košarke u dvorani Gradski vrt opet će moći uživati u velikim utakmicama, gdje će u goste doći Zadar, Cibona, Cedevita.
Već u prvom kolu protiv Zagreba u subotu u gostima trener Krstić najavio je kako očekuje pobjedu svoje momčadi.