Vukovarsko-srijemska

U GRADSKOM KAZALIŠTU JOZE IVAKIĆA

Od 5. do 12. listopada u Vinkovcima prvi Filmski festival glumca

U Vinkovcima će se od 5. do 12. listopada održati Filmski festival glumca, prvi festival hrvatskog igranog filma za koji je izbornik, glumac Vedran Živolić, odabrao devet igranih filmova s programa ovogodišnjeg Festivala igranog filma u Puli.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: HINA

Tako će Vinkovci nositi domaćinstvo glumačkih ostvarenja u filmskoj umjetnosti, koje će valorizirati nagradama i priznanjima za najbolja glumačka ostvarenja u filmu, te tako nastaviti glumačko okupljanje koje već 24 godine traje s kazališnim Festivalom glumca i Lutkarskim proljećem, izvijestili su u srijedu iz Kazališne agencije Asser Savus Vinkovci, koja je producent festivala.

Poručuju kako, s obzirom da je ovo godina ustanovljenja novog festivala, Filmski festival glumca u svom prvom izdanju neće još nositi nagrade i priznanja, ali će najaviti sve ono što treba sadržavati jedna takva festivalska manifestacija.

Projekcije će se održavati u Gradskom kazalištu Joze Ivakića, a gledatelji će imati prigodu pogledati filmove "Kratki izlet" Igora Bezinovića, "ZG 80" Igora Šeregija, "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića, "Agape" Branka Schmidta, "Mrtve ribe" Kristijana Milića, "Goran" Nevia Marasovića, "Ne gledaj mi u pijat" Hane Jušić, "Uzbuna na Zelenom vrrhu" Čejena Černića i "Anka" Dejana Aćimovića.

U popratnom programu, premijerno će biti prikazan dokumentarni film o Vinkovcima "Rijeka koja odbija da teče", scenarista Gordana Nuhanovića i u režiji Marka Stanića.


(Hina)