Događanja

NUŽNA ZAŠTITA SVIH VRSTA

Danas je Međunarodni dan zaštite životinja

Danas se obilježava Međunarodni dan zaštite životinja, radi poticanja na bolji odnos prema životinjama, a 4. listopada je odabran jer je to dan sv. Franje Asiškog, koji je smatrao da su sva živa bića stvorena od Boga te da im nitko ne smije nauditi.

Pas   FOTO:pixabay
Piše: HINA

 Obilježava se od 1931., kada je na konvenciji ekologa u Firenzi bilo upozoreno na nužnost zaštite životinja.

U povodu toga dana, udruga "Prijatelji životinja" prenosi poruku ambasadorice  Međunarodnog dana zaštitite životinja za Hrvatsku Anite Euschen da se za životinje možemo zauzeti udomljavanjem napuštenih, volontiranjem u udrugama za zaštitu i prava životinja, prijavljivanjem zlostavljanja i zanemarivanja životinja, korištenjem proizvoda koji nisu testirani na životinjama, prelaskom na biljnu prehranu, nošenjem odjevnih predmeta od neživotinjskih materijala.

Udruga "Prijatelji životinja" poziva na promicanje suosjećanja u ističe da suosjećajni život ima etičke, ekološke i druge prednosti.

Međunarodni dan zaštite životinja prigoda je svima da se informiraju te zainteresiraju za zaštitu životinja i zalaganje za njihova prava, poručuje udruga "Prijatelji životinja".

(Hina)