Osječko-baranjska

PROJEKT VRIJEDAN 575 TISUĆA EURA

Prekograničnom suradnjom do razvoja turističke ponude u Podunavlju

Projekt "Jačanje turističkog razvoja u prekograničnoj regiji srednjeg Dunava", koji se provodi u sklopu IPA Programa prekogranične suradnja Hrvatska-Srbija 2014.-2020 sufinanciranog europskim sredstvima, ima za cilj razvoj srednjeg Podunavlja kao nove prekogranične turističke destinacije, istaknuto je na uvodnoj konferenciji projekta održanoj u utorak u Osijeku.

Kruzer u Osijeku   FOTO:Vlado Kos / Cropix
Piše: HINA

Projekt je vrijedan više od 575 tisuća eura, njegov je nositelj Regionalna razvojna agencije Slavonije i Baranje (RRA), u suradnji s nekoliko partnera iz Hrvatske i Srbije, a namjera je povećanje kvalitete i raznolikosti turističke ponude na tome području, istaknuto je na konferenciji. 

Projekt će uz edukativne radionice iz područja turizma i ugostiteljstva obuhvatiti ažuriranje baze podataka s turističkim resursima srednjeg Podunavlja, kako bi se razradile zajednčke turističke rute na tome području.

Član Uprave RRA Zvonimir Klobučar istaknuo je kako je cilj projekta, koji će trajati 20 mjeseci, povezivanje turističkih aktivnosti i jačanje turističkih kapaciteta na tome području. Dodao je kako će na edukativnim radionicama biti oko 120 sudionika iz Hrvatske i Srbije.

Partneri na provedbi projekta su Osječko-baranjska županija, grad Ilok te Dunavski centar za kompetenciju i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Autonomne pokrajine Vojvodine.


 


(Hina)