Gospodarstvo

NACIONAL DONOSI

Todorić je falsificirao bilancu i izvukao 100 milijuna eura?

Ivica Todorić je dan prije napuštanja koncerna u bilancu upisao skrivani sumnjivi trošak od 2,2 milijarde kuna, piše novi Nacional koji taj podatak crpi iz internih Agrokorovih dokumenata do kojih su došli. Ovim potezom, tvrdi tjednik, Todorić si je omogućio izvlačenje čak 100 milijuna eura iz kompanije.

Ilustracija   FOTO:pixabay
Piše: Media Servis

Zadnje optužbe Ivice Todorića koji je na svom blogu ponovno prozvao potpredsjednicu Vlade Martine Dalić da laže, komentirao je premijer Andrej Plenković rekavši da ne želi svaki dan reagirati na insinuacije i ponovivši da je Vlada donošenjem zakona sačuvala gospodarsku stabilnost i radna mjesta.

"Prema tome, ako smo mi doživljavali pola godine od svih mogućih aktera koji nam oponiraju, da smo mi to sve napravili samo zbog jednog čovjeka, jedne obitelji, da je to sve neraskidivo povezano, a sada svi ti isti ponovno govore nešto sasvim drugo, onda pretpostavljam da mi koji stalno držimo jedinstvenu liniju u zaštiti opće dobrobiti, da smo u pravu", rekao je premijer. Plenković je rekao i da se na sinoćnjem sastanku Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća nije razgovaralo o članovima istražnog povjerenstva za Agrokor već da je na njihovom šefu Kluba i kolegama u Saboru da razgovaraju s oporbenim klubovima.