Osječko-baranjska

REKONSTRUKCIJA U POSLJEDNJOJ FAZI

Počinju radovi na izgradnji kružnog toka na križanju Drinske i Trpimirove

Rekonstrukcija Ulice kneza Trpimira za dva će tjedna ući u svoju posljednju fazu.

Turbo kružni tok i na raskrižju Trpimirove s Drinskom i Sjenjakom   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Gradonačelnik Ivan Vrkić potpisao je u petak sa Zoranom Škorićem, predsjednikom Uprave Osijek-Koteksa, ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji te ulice u dijelu raskrižja s Drinskom ulicom i Sjenjakom. I ondje će, naime, biti napravljen turbo kružni tok.

Nakon što je završen južni trak južne obilazanice, glavni ulaz u centar grada - dakle silazak s obilaznice kod Gradskog vrta na Trpimirovu - u posljednje dvije godine doživljava temeljitu rekonstrukciju kako bi se dobila potrebna četiri cestovna traka. Tako je prvo uređen kružni tok kod Peveca, odnosno Gradskog vrta. Trenutno se gradi kružni toka na raskrižju s Divaltovom. Te dvije investicije financiraju Hrvatske ceste. Ovaj treći i posljednji kružni tok, dakle na raskrižju Drinske, Trpimirove i Sjenjaka, financirat će se iz gradskog proračuna.

- Na taj će način Osijek dobiti ulaz u velegrad - pohvalio se gradonačelnik Vrkić, zadovoljan što je cijeli projekt pripao osječkim tvrtkama. Projektnu je dokumentaciju napravila tvrtka Rencon, a posao izvoditelja radova dodijeljen je Osijek-Koteksu. Riječ je o poslu vrijednom pet milijuna kuna. Osim velikog rotora, projektom je predviđen još jedan manji kružni tok, na ulazu u Sjenjak, kolokvijalno kod kafića Tango.

Osijek-Koteks se obvezao radove izvesti u roku od 90 radnih dana. Ovo će dijelom prouzročiti novo zagušenje dnevnog prometa jer će na vrlo kratkom potezu biti dva gradilišta. Stoga su i iz gradske uprave i od izvođača pozvali sudionike u prometu na dodatni oprez i razumijevanje, no ovo je ipak bolja varijanta nego da se ova dionica posve zatvori za promet.

Istovremeno je potpisan i još jedan ugovor. Osijek Koteksu je povjereno i izvođenje radova na gradnji ceste kojom će južni dio Stadionskog naselja dobiti izlaz na Trpimirovu. Ovdje je riječ o dionici dugoj 330 metara i ona je znak potpune urbanizacije i ovog dijela grada. Vrijednost je tih radova 1,5 milijuna. Projektnu je dokumentaciju i za ovaj projekt izradio osječki tim - nastala je na Građevinskom fakultetu.

Izvor: Glas Slavonije