Ostalo

MEĐUNARODNI TURNIR

OK Linga 5 godina stvara mlade odbojkaške nade

Odbojka je jedan od najmasovnijih sportova., a posebice u gradu Osijeku gdje egzistira velik broj klubova, Posebice se to odnosni na žensku konkurenciju, pa tako u Osijeku dijeluje već 5 godina prvatni klub Linga koji zuglavnom radi s mladim igračicama i taj rad je sada već jako vidljiv. Linga je bila domaćin trećeg po redu međunarodnog turnira.

Ok Linga ima veliki odbojkaški potencijal   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

Odbojkaški klub Linga iz Osijeka ulazi u šestu sezonu djelovanja, a mlade igračice, uglavnom cure od 14 i 15 godina izborile su plasman u viši rang i ove će sezone nastupati po prvi put u 1.b ligi.

Osječki klub, samostalno je organizirao po treći put međunarodni turnir u dvorani Gradski vrt s ciljem promocije sporta i zdravog života među djecom i mladima.

Turnir je uz domaćine okupio klubove iz Bosne i Hercegovine i Vojvodine.

Sudjeluje 13 ekipa, od toga 9 u konkurenciji seniora kadeta i juniora te 4 ekipe u mlađe- kadetskoj konkurenciji.

Glavni cilj turnira je i razvoj suradnje među susjednim džavama, te najviše promocija ovoga sporta, a u ovom osječkom privatnom klubu koji s euglavnom financira iz osobnih sredstava entuzijasta, doista se sjajno radi i klub je već iznjedrio nekoliko vrhunskih mladih igračica.

Dvije su ove sezone prešle u klubove elitnog razreda hrvatske odbojke poput Ivane Lovrić koja je otišla u Osijek te Mike Grbavice koja je pojačala ekipu Poreča.

U klubu ima još dosta novih potencijala.

-Mi smo postali tvornica igrača, stvarno mislim da je to izuzetno velika stvar pogotovo u današnje vrijeme kad je teško djecu privući u dovrane u zadržati ih da imaju zanimanje za ovim sportom i kroz duži period i uz to ako se uspije izgraditi kvalitetan sportaš kasnije, onda je naš posao doista uspješan, ističe trenerica i glavni pokretač svega u klubu Mihaela Grbavica.

Mihaela ističe kako sukriteriji za financiranje dosta loši i upućuje apel svim odgovornima da nešto promjene, jer bez ikakve financijske injekcije teško je održavati takav pogon s mladim igračicama, koji ne samo da se bave sportom, nego u njega ulaze ozbiljno s dobrom podlogom za stvaranje igračke karijere.

Za sada u klubu idu brzim koracima, no pitanje je hoće li bez prave pomoći ili barem ponekog sponzora uspjeti nastaviti svoj rad.

Bilo bi šteta jer ovakav trud i entuzijazam u radu s djecom doista je za svaku pohvalu i podršku.