Politika

GLAVNI ODBOR SDP-A

Bernardić: Ako su točne Todorićeve optužbe, vlada mora otići

Dan je odluke za SDP. Glavni odbor odlučit će o povjerenju predsjedniku stranke Davoru Bernardiću koji je u obraćanju prozvao vladu zbog slučaja Agrokor. Poručio je da samo jak SDP može Hrvatskoj vratiti nadu i dostojanstvo.

Davor Bernardić   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Media Servis

Na početku Glavnog odbora, kojem već predviđaju maratonsko trajanje, Davor Bernardić zbog Agrokora se obrušio na vladajuće. Posljednja događanja usporedio je s brakorazvodnom parnicom HDZ-a i Ivice Todorića. ‘‘Godinama su zajedno hranili neman, a ona sad prijeti sve progutati‘‘, rekao je Bernardić tražeći odgovornost.

‘‘Ako postoji imalo istine u navodima i optužbama koje su iznesene na račun Plenkovićeve vlade, Plenković i vlada moraju otići‘‘, poručio je šef SDP-a.Bernardić je pozvao na zajedništvo i jak SDP, koji je dva puta Hrvatskoj vraćao nadu, brinući o najranjivijima u društvu. A pravo na izbor sad je opet na udaru i želi se gurnuti pod tepih, upozorio je.    

‘‘Pravo na izbor karijere, pravo na izbor fakulteta, pravo na izbor životnog partnera. A ne da nam guraju ovakav obiteljski zakon koji nas gura u 15. stoljeće. Iza ovog obiteljskog zakona, što je sljedeće, inkvizicija?!‘‘, ustvrdio je.Nakon rasprave Glavni odbor će o povjerenju Bernardiću prema najavama odlučivati javnim glasanjem. Na dnevnom redu je i odluka o mogućem isključenju njegovih glavnih kritičara.