Politika

POKUŠAJ STABILIZACIJE

Glavni odbor SDP-a o povjerenju šefu stranke

Radnu subotu imat će Glavni odbor SDP-a, koji će se očitovati o povjerenju predsjedniku stranke, predviđena točka je i "Zahtjev za davanje ostavke na zastupničku dužnost‘‘.

Davor Bero   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Media Servis

 Glavni odbor u SDP-u počet će iskazivanjem nepovjerenja Davoru Bernardiću. Potez koji je predsjednik stranke sam zatražio nakon ovotjednog sraza sa pobunjenim članovima stranke na predsjedništvu. Sporna točka je ona o davanju ostavke na zastupničku dužnost, odnosno vraćanje mandata stranci nakon izlaska ili izbacivanja. Smatra se da se na taj način iz stranke šalje poruka nakon iskakanja zastupnika koji se ne slažu s predsjednikom. Točku su komentirali su Vedran Babić i Sabina Glasovac.

Oni su te svoje mandate zaslužili brojem glasova i to se vidjelo na rezultatima i svakako očekujem, uz iskustvo koje kolegica Opačić i kolega Mrsić imaju, vjerujem da mogu pomoći SDP-u, naravno konstruktivnim prijedlozima i uključivanjem u rad stranke...

Ako su i postojale takve ideje ili misli da bi se trebalo isključiti dva, četiri, pet ili deset zastupnika iz stranke da do toga neće doći. Zaista vjerujem u novi SDP koji uključuje, a ne isključuje.Potpredsjednik stranke Zlatko Komadina uvjeren je da će sjednica glavnog odbora doprinijeti smirivanju i stabilizaciji unutar stranke. O potezima protiv onih koji su nanijeli štetu stranci pobunjenih zastupnika kaže...

Postoje mjere koje izriču osnovne organizacije, postoje mjere opomene, mjere suspenzije s dužnosti, postoje mjere izbacivanja. Osobno mislim da će se nakon rasprave, koja će biti konstruktivna, rekao sam trebala bi biti u duhu stabilnosti stranke donijeti adekvatni zaključci koji će možda prerasti u odluke.