Osječko-baranjska

PRIPREMLJENO 4 TONE RIBE

Na Ribarskim danima u Kopačevu više posjetitelja nego ikada

Rijetko koja manifestacija kontinentalnog turizma u cijeloj Hrvatskoj privlači toliki broj posjetitelja svake godine i bilježi toliki rast kao Ribarski dani u Kopačevu. Ovoga vikenda Kopačevo je po devetnaesti puta postalo glavno odredište za sve ljubitelje poznatih baranjskih gastronomskih delicija, ali i sve one koji uživaju u svemu što nudi Baranja.

Piše: Dino Perković / STV

Središtem Kopačeva ponovno se širio miris fiš paprikaša, šarana u rašljama, lovačkih specijaliteta, i čobanca. No nije to jedino što privlači sada već desetke tisuća posjetitelja svake godine na Ribarske dane u Kopačevu.

Na Ribarskim danima ove su se godine na čak stotinjak štandova predstavili proizvođači svega onoga najboljeg što nudi Baranja. Bilo je tu slatke i slane paprike, kolača, začina, suhomesnatih proizvoda, vina, rukotvorina, igračaka i svega drugog.

Ono što svaki posjetitelj primijeti na Ribarskim danima je – gužva. Iz godine u godinu sve više raste broj posjetitelja koje privlači ova manifestacija. Najbolji pokazatelj toga je i velika količina ribe koja se koristi u pripremi čuvenih delicija.

Brojnim posjetiteljima zadovoljni su i u Općini Bilje u kojoj, unatoč brojnim popularnim manifestacijama upravo Ribarske dane smatraju jednim od svojih najvećih turističkih blaga.

Ribarski dani ponos su i cijele Osječko-baranjske županije jer i izvan njenih granica, ali i granica cijele Hrvatske pronose glas o ovoj županiji kao prvoklasnoj turističkoj destinaciji.

Ribarski dani u Kopačevu nastavljaju se i tijekom nedjelje, za kada je, između ostalog najavljeno i natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša. Preostaje samo nadati se kako će se lijepo vrijeme koje je pomoglo uspjehu prvog dana manifestacije nastaviti.