Gospodarstvo

ISPRIKE MINISTRA FINANCIJA

Vlada danas o odgodi poreza na nekretnine

Vlade bi sa svoje sjednice trebala Saboru uputiti prijedlog izmjena Zakona o lokalnim porezima, u kojima će biti odgoda uvođenja poreza na nekretnine, ranije najavljivanog od 1. siječnja iduće godine. Potvrdio je to Media servisu sam ministar financija Zdravko Marić. I dalje je "strogo čuvana tajna" do kada bi porez trebao biti odgođen, no Marić je dao naslutiti da ga barem do 1. siječnja 2019. godine neće biti.

Ministar Marić   FOTO:Bruno Konjevic / CROPIX
Piše: Media Servis

 "I ja ću vam reći iz porezne perspektive, ja ću uvijek zagovarati rješenja da porezne izmjene stupaju na snagu početkom godine, iznimno sredinom godine. Ali naravno, ostavim prostor i za neka druga rješenja, možda u ovom konkretnom slučaju ne bi, ali sjetite se da je tako išla i porezna reforma, zato smo na neki način i žurili. Ja sam se i ispričao i u Hrvatskom saboru i javnosti, ali doista smo na njoj temeljito radili dugih sedam mjeseci da probamo sve stići da stupi na snagu s 1. siječnjom 2017. Sve one odredbe koje nismo stigli rekli smo ili 1. srpnja 2017. ili 1.1.2018.", rekao je Marić. a bi porez trebao krenuti od 1. siječnja 2019. godine smatra HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar.

„Da u međuvremenu još damo neke informacije više građanima i da ga eventualno preuredimo"; objasnio je Štromar, a na pitanje je li točno da mu se mijenja ime, rekao: „Ne znam kako će se zvati, ali to je po meni komunalna naknada“.