Osječko-baranjska

OSTATAK NIJE BIO U PLANU

Na Sjenjaku asfaltirane dvije trećine jednog košarkaškog igrališta!

Mnoge je građane, posebice košarkaške rekreativce razveselila vijest o uređenju igrališta uz robnu kuću na osječkom Sjenjaku. No, uslijedilo je iznenađenje - asfaltirane su dvije trećine igrališta, a ostatak ne!?

Mnoge je građane, posebice košarkaške rekreativce razveselila vijest o uređenju igrališta uz robnu kuću na osječkom Sjenjaku   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu

- Ne mogu vjerovati da nisu mogli namaknuti novac da se uredi još i taj mali dio igrališta koji je ostao neasfaltiran. Ovako je napravljena neravnina, imamo stari i novi asfalt, a kod klupe je ostala rupa - nabraja za Glas Slavonije čitatelj.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi grad Ivan Karalić odgovara kako ostatak igrališta, odnosno ta trećina koja nije asfaltirana, nije ni bio u planu za uređenje.

- Nije bilo potrebe da se igralište do kraja asfaltira jer je dio u dobrom stanju. Dvije trećine igrališta bile su nefunkcionalne, i to zbog korijenja drveća, te je učinjeno sve da se nadalje ne može događati kidanje betona. Građevinski će radovi biti odrađeni tako da će se dva dijela izjednačiti i neće biti neravnina između novog i starog asfalta, to mogu jamčiti - poručio je Karalić za Glas.

Dodao je i kako je asfaltirana čak i veća površina nego što je to bilo potrebno jer su strahovali da će se naknadno pojaviti pukotina. 

"U svakom slučaju, jamčim da će igralište u cijelosti biti funkcionalno i uskoro će se ondje zaigrati košarka", poručuje Karalić.

Ipak, nakon bure nezadovoljstva građana, odlučeno je kako će se u četvrtak, 14. rujna 2017. u 16.30 sati na košarkaškom igralištu održati javni skup ("s minimalno jednom košarkaškom loptom") na kojem će biti donešena odluka o tome treba li, ipak, obnoviti cijelo igralište.