Vukovarsko-srijemska

PROGRAM STAMBENOG ZBRINJAVANJA

Pet vukovarskih obitelji dobilo stanove u najam

Pet vukovarskih obitelji primilo je u ponedjeljak ključeve stanova i obiteljske kuće koje su dobili u najam kao korisnici koji se nalaze na listi prvenstva za stambeno zbrinjavanje sukladno Programu stambenog zbrinjavanja.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: HINA

"Ove godine podijelit ćemo rekordnih 130 stanova na području grada Vukovara. Među tim stanovima su i 52 stana koja su bila prazna, odnosno, nisu bili korišteni, a koje smo vratili i ponovno ćemo ih dodijeliti obiteljima koje se nalaze na listi za stambeno zbrinjavanje", rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Dodao je kako na stambeno zbrinjavanje samo na području Vukovara čeka 1018 podnositelja zahtjeva dok ih je na razini Hrvatske 2697.

Mažar je najavio i početak izgradnje dvije nove stambene zgrade u Vukovaru te istaknuo kako očekuje da će slijedeće godine stambeno zbrinuto biti 200-ak vukovarskih obitelji koje čekaju na riješenje stambenog pitanja. 

"Nastavit ćemo i dalje raditi na stambenom zbrinjavanju obitelji i to kroz obnovu postojećih stanova, izgradnjom novih, ali i dodjelom stanova koji su prazni i ne koriste se", naveo je Nikola Mažar.


(Hina)