Gospodarstvo

"SVE NA JEDNOM MJESTU"

Ministarstvo gospodarstva na jednom mjestu želi pomoći poduzetnicima i potrošačima

"Sve na jednom mjestu", naziv je novih mehanizama na internetu kojim Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta želi pomoći da potrošači i poduzetnici ostvare svoja prava i iskoriste prilike koje pruža zajedničko europsko tržište.

Martina Dalić   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Iako to nije dovoljno poznato, odgovore na mnoga pitanja poduzetnici i potrošači mogu dobiti upravo kroz Ministarstvo gospodarstva, pojasnili su danas novinarima, a već sutra će građanima iz ministarstva. Pa, ako niste znali, Potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić pojašnjava i podsjeća.

"Govorim o instrumentima i podršci u ostvarivanju prava potrošača, o alatima koje imamo za informiranje poduzetnika, npr. izvoznika, tehničkim osobinama njihovih proizvoda koji moraju udovoljiti kada izvoze na druga tržišta", kaže Dalić.Dakle, imate li konkretan problem s administracijom u nekoj od država EU, npr. povrat poreza, potvrda boravka ili socijalno osiguranje ili vas pak zbunjuju propisima i pravima, iz ministarstva obećaju da vam može pomoći nacionalni centar SOLVIT. Niste li znali da to možete, iz Ministarstva pozivaju na druženje s građanima.

"Ja stoga pozivam sve građane da sutra na Cvjetnom trgu u direktnom razgovoru i komunikaciji s našim stručnjacima se informiraju i podsjete: koja su to njihova prava i kako ih mogu ostvariti", poručuje ministrica. Nakon događanja na zagrebačkom Cvjetnom trgu sutra u 9, najavljena su predstavljanja projekta u Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Splitu.