Nogomet

IGRAČI OSIJEKA SPREMNI I MOTIVIRANI

I Hajduku pokazati tko je gazda u Gradskom vrtu

Nakon dvotjedne prvenstvene stanke zbog nastupa reprezentacija utakmicama 8. kola nastavlja se prvenstvo Prve HNL. U derbiju Osijek je sutra domaćin Hajduku u Gradskom vrtu. Utakmica je to koju ne treba posebno najavljivati, a ponovno se očekuju ispunjene tribine Gradskog vrta.

Iskupiti se za poraz od Cibalije   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković / STV

Osječani su konačno imali vremena za duži ciklus treninga i pripreme za utakmicu, iako nisu svi igrači bili na okupu, zbog nastupa u reprezentacijama, poput Grezde i Barišića.

Zekić je odmah istaknuo kako je analizirana utakmica u Vikovcima i kako će to biti vodilja igračima za budućnost kako ne treba igrati, jer je Osijek podbacio u svim segmentima igre.

Analiziran je i Hajduk kojeg Osijek dočekuje spreman i posebno motiviran kao i uvijek.

Zekić ističe kako ga ne zanima toliko ni način igre, posjed ili bilo što drugo, nego isključivo bodovi i pobjeda.

"Meni je manje bitno hoćemo li se mi nametnuti ili nećemo. Više mi je bitno hoćemo li ispoštovati sve taktičke zadatke koje sam zadao igračima, i na kraju krajeva da pobjedimo, a normalno da će sami tijek utakmice nositi dosta toga. Ja bih volio da mi budemo ti koji ćemo diktirati tempo, biti pametni u svakoj situaciji. Doživio sam jučer neke stvari na treningu koje nisam jako dugo i to me ohrabruje. Vidim da su svi unutra i vjerujem da ćemo tu sutra pokazati na terenu", istaknuo je trener Osijeka Zoran Zekić.

Zekić je zadovoljan prikazanim od igrača na treninzima i vjeruje kako će takvi biti i na utakmici. Svjestan je važnosti bodova u susretu s Hajdukom, jer pobjedom bi se Osijek vratio potpuno uz bok vodećima, dok bi ga eventualni poraz unazadio od borbe za prva 3 mjesta. Domaći teren mogao bi i trebao također odigrati ulogu u sutrašnjem dvoboju.

"Nadam se da će sutra biti velika podrška, da ćemo imati podršku kao u Europi, jer ova utakmica sutra zaslužuje takvu podršku, i da ćemo uz pomoć navijača sutra biti opet na nivou i da će zaista Gradski vrt postati, ajmo tako reći figurativno "gadljivo mjesto" za sve goste", dodao je Zekić.

Trener ističe kako ima dvije dvojbe i dvije varijante kako početi utakmicu s Hajdukom, jer za nastup su upitni zbog udaraca Bočkaj i Barišić, a u igri za momčad su i posljednja pojačanja Hajradinović i Marić.

U svakom slučaju, sutra se ponovno očekuje pravi derbi kakav bude gotovo skoro svaki susret između Osijeka i Hajduka, kako na terenu tako i na tribinama.

Očekuje se i velik broj gostujućih navijača Torcide, a Kohorta će kao i uvijek zasigurno znati odsgovoriti na najbolji način. Ostaje nam samo gledati i uživati u nogometu. Susret Osijek-Hajduk igra se sutra od 19 sati.