Tenis

DONNA VEKIĆ U OSIJEKU

''Nadam se da ću u budućnosti još više promovirati sport''

Nakon što je završila svoj nastup porazom u trećem kolu US Opena, Donna Vekić vratila se u svoj rodni Osijek. U gradu na Dravi uvijek je rado viđena s obzirom da promovira Hrvatsku i grad diljem svijeta, ali jednako tako promovira i sport svojim najmlađim sugrađanima.

Donna Vekić u Osijeku   FOTO:STV
Piše: Antonio Bunoza / STV

 21-godišnja tenisačica polako gradi svoju karijeru i napreduje, a njezinu važnost prepoznaju i u gradu Osijeku gdje je dočekana raširenih ruku. Prava je rijetkost u gustom rasporedu sezone uhvatiti Donnu u Osijeku jer veći dio godine leti s kontinenta na kontinent, s turnira, na turnir. To ju u rodnom gradu stavlja u svojevrsnu ambasadorsku ulogu.

"Ne dolazim nažalost često u Osijek, ali nadam se da će to u budućnosti biti još češće. Ja stvarno uživam svaki trenutak što provodim ovdje sa svojom obitelji, a nadam se da ću i ubudućnosti moć još više promovirati sport, ne samo u Osijeku nego i u cijeloj Hrvatskoj i da će sva djeca se baviti sportom, a ja se nadam da će to biti tenis i da ću ja tu moć sudjelovat što više", rekla je Donna Vekić.

Grad će formalno i materijalno stati iza Donninih uspjeha i uvjereni smo da je na pravom putu, istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

"Najveća je vrijednost što ona tako mlada pokazuje svima onima koji imaju nekakve ambicije, ako prepoznaju nju, njezin trud i njezin rad i ako može bit uspješna u svijetu to je dokaz da, neću reć svi, ali barem možemo imati nadu jer ako nekoga prepoznajemo onda i mi se pokušavamo identificirati, vjerovati i mi u to da je moguće da i mi to postignemo", rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

"Ja sam krenila u tenis od šeste godine. Ja sam tenis igrala par puta tjedno, pa onda svaki dan. Naravno ne moraju sva djeca htjet se bavit tenisom profesionalno. Sport je jako bitan u životu i sport je zapravo dobar za sve i čak i ako će igrat jednom tjedno to je super". dodala je Vekić.

Od sljedećeg tjedna Donna će imati i najbolji ranking karijere, bit će 45. igračica svijeta. Sljedeća destinacija na koju odlazi je Rusija, a zatim još do kraja sezone će zaigrati u Kini.