Osječko-baranjska

ZASTRAŠUJUĆE OTKRIĆE U OSIJEKU

Prilikom čišćenja vrta pronašao sanduk s više od 15 kilograma TNT-a!

U utorak u poslijepodnevnim satima, prilikom čišćenja vrta obiteljske kuće u Divaltovoj ulici u Osijeku, jedan je građanin pronašao sanduk s više od petnaest kilograma TNT-a!

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / I.K.

Osim toga, pronašao je i  više komada detonatorskih i električnih detonatorskih kapisli i više metara sporogorućeg štapina.

Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su izuzeli navedena sredstva.

Iz policije podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Također, pozivaju sve građane koji u svojim domovima još čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.