Nogomet

ZADNJI DAN PRIJELAZNOG ROKA

Turski mediji tvrde: Borna Barišić pred potpisom je za Tudorov Galatasaray. NK Osijek: Borna Barišić ostaje bijelo-plavi!

U prvoligašu s Drave jučer su javnosti i navijačima predstavili Hajradinovića i Marića. No, čini se kako je i dalje "prometno" u Wilsonovoj. Zadnji je dan prijelaznog roka, pa na konačne (i točne) vijesti nećemo morati dugo čekati. Jedno je sigurno - interes za nogometaše Osijeka itekako postoji!

Borna Barišić   FOTO:Ranko Suvar / CROPIX
Piše: Republika.eu

Antonio Perošević transferiran je u Puškaš akademiju, a ako je vjerovati tvrdnjama turskih medija, Borna Barišić pred potpisom je za Galatasaray!

Igor Tudor, barem tako tvrde mediji u Turskoj, izričito je tražio novog reprezentativca Hrvatske nakon čega su čelnici Galatasaraya krenuli u realizaciju. 

Neslužbeno, Turci za Barišića nude 3 milijuna eura.

Ima li u ovim navodima istine, s obzirom da su sve do jučer neki Talijanski portali pisali i o mogućem Barišićevom putu upravo u tu zemlju (spominjali su se Atalanta i Cagliari), doznat ćemo vrlo brzo. 

Pregovori su se navodno vodili u hotelu Melia u Milanu, poznatom odredištu za završne pregovore posljednjih dana prijelaznog roka.

Ipak, jedino je sigurno - ništa nije sigurno, sve do samog kraja prijelaznog roka.

Unatoč svemu, iz Nogometnog kluba Osijek tvrde: Barišić ostaje bijelo-plavi!

Priznaju kako su nastupi i rezultati Bijelo-plavih na europskoj sceni ovoga ljeta zaintrigirali brojne poznate i ugledne klubove koji su iskazali zanimanje za igrače NK Osijek. 

Najviše je poziva, pa i sasvim konkretnih ponuda bilo za kapetana Bornu Barišića.

"Za Barišića smo imali pet, šest vrlo ozbiljnih ponuda! U početku je to bio bečki Rapid, potom se pojavio interes kijevskog Dinama, a javila su nam se i tri eminentna kluba iz talijanske Serie A. Posljednjih dana pojavila se mogućnost njegova transfera u grčki Olympiakos koji je eliminirao Rijeku u kvalifikacijama Lige prvaka i igrat će i ove godine u prestižnom europskom natjecanju", istaknuo je sportski direktor Osijeka Alen Petrović za klupsku web stranicu.

Borna, međutim, ostaje u Gradskom vrtu, barem još neko vrijeme dok se ne dogodi idealan trenutak za transfer.

Klub je zahvalan svome kapetanu koji unatoč vrlo izazovnim ponudama ima dovoljno strpljenja i neupitnu želju da i u nastavku sezone pomogne Bijelo-plavima u ostvarenju rezultatskih ciljeva. I predsjednik Meštrović je najavio kako Osijek što prije, već ove sezone, želi napasti i titulu prvaka Hrvatske, a Barišić je vrlo bitan kotačić u tom projektu, predvodnik ambiciozne osječke momčadi, navode.

"Nemamo nikakav imperativ prodavati svoje najbolje igrače, samo da bismo realizirali poneki transfer. Razumljivo je da je prijašnjih godina, prije dolaska novih vlasnika u Klub, situacija bila drugačija i da se bilo praktički nemoguće oduprijeti bilo kakvoj, kudikamo financijski slabijoj ponudi za nekoga igrača, kada se razmišljalo prvenstveno o opstojnosti i preživaljavanju", dodao je Petrović.

Stanje je sada sasvim drugačije, stabilno u svakom pogledu. I daleko od toga da bi se grozničavo tražio kupac za bilo kojeg igrača...

A sam Borna Barišić - kao pravi profesionalac trenutno je fokusiran na reprezentaciju, kao novo ime na popisu izbornika Ante Čačića, uoči subotnjeg sraza s Kosovom.

"Zadovoljan sam svojom formom i europskim uspjesima Osijeka, premda ostaje žal za plasmanom u Europsku ligu. U reprezentaciji je uistinu lijepo, u društvu tako velikih igrača i profesionalaca, odličnih ljudi. Njihov se profesionalizam vidi na svakom koraku, a osim toga odmah su me prihvatili i u sjajnom sam odnosu sa svima", rekao je Borna nakon prvih odrađenih treninga u krugu reprezentacije.

Tvrdi kako, dobije li priliku u subotu, neće biti treme.

"Spreman sam i jedva čekam subotu. Pivarić mi je zdrava konkurencija, dobri smo si i na terenu i van njega, a sve priče o odlasku u Dinamo prošla su stvar", ispričao je Barišić.

I sam izbornik Čačić tvrdi kako ga veseli da je možda pronašao rješenje za lijevi bok na kojem reprezentacija dulje vremena ima problema.

"Pojava Barišića veseli. On raste i napreduje”, rekao je izbornik.