Osječko-baranjska

''I U DVORIŠTU I NA ULICI''

Pogledajte što Vas očekuje za kraj ljeta u Tvrđi

Ima ga dosta, ali brzo prođe! Iza nas je dugo i toplo, ponekad vrlo toplo ljeto.

Ilustracija   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

Nizom zanimljivih manifestacija i događanja ljeto u Osijeku smo ove godine učinili posebnim, a nama je posebno drago da je upravo ovo toplo ljeto 2017. bilo ljeto kada smo prvi put održali Ljetovanje u dvorištu Realke! Naša poznata gimnazija, osim što je javno poznata kao najuspješnija škola u gradu i osim što je odaslala u svijet puno imena na koje je grad i danas ponosan, skrivala je cijelo vrijeme i tajnu - da ima jedno od najljepših dvorišta u Osijeku. Upravo taj neotkriveni dragulj u centru grada, a sigurno ih ima još puno, privukao je u Tvrđu brojne Osječane i goste grada, kažu organizatori.

Ljetovanje u dvorištu Realke ostavilo je tako iza nas 14 zanimljivih programa, od popularnih sajmova zanatskih piva koji su realizirani u suradnji s kušaonicom piva Gajba, do niza koncerata, stand up večeri, dječjih dana, kazališta i kina pod zvijezdama organiziranog u suradnji s Kinematografima Osijek.

I u dvorištu i na ulici

"Kako bi vam i tokom jeseni i zime ostali u dobrom sjećanju, za zatvaranje programa Ljetovanja, smislili smo jedan vrlo poseban i velik događaj za kraj - Sajam craft piva regije i koncert Moonshine alligatorsa iz Novog Sada te Pop-up restaurant Hotela Osijek i chefa Nenada Komesa i mini vinski sajam uz Dj Umba. Za ovaj poseban događaj izlazimo na ulicu i postavljamo pozornicu kod fontane na Rondelu velikana. Program počinje već od 16 sati, a osim piva craft pivara iz regije u Markovićevoj ulici ispred 3. gimnazije moći će se uživati i u tradicionalnim zalogajima slavonske i baranjske kuhinje. Za to vrijeme u dvorištu 3. gimnazije, gastronomska priča poprima jednu novu sliku- otvara se prvi osječki pop-up restaurant. Hotel Osijek i chef Nenad Komes pretvaraju ovaj prostor u vrhunski restaurant na jednu večer. Otkrijte kako izgleda i u kojem smjeru se razvija suvremena osječka gastro-scena, a uz to se okušajte i u kušanju vina na našem mini vinskom sajmu", poručuju organizatori.