Nogomet

PEROŠEVIĆ TRANSFERIRAN U PUŠKAŠ AKADEMIJU

23-godišnji Haris Hajradinović i 22-godišnji Mirko Marić nova pojačanja NK Osijek!

Pretposljednjega dana prijelaznoga roka NK Osijek predstavio je dva nova igrača, koji bi trebali dodatno pojačati sastav bijelo-plavih u predstojećem razdoblju. U Gradski vrt stigli su Haris Hajradinović i Mirko Marić, dvojica bivših mladih reprezentativaca BiH, koji u Hrvatsku dolaze iz norveške i mađarske lige, a obojica su u dosadašnjoj karijeri već igrali u hrvatskim klubovima.

23-godišnji Haris Hajradinović i 22-godišnji Mirko Marić nova pojačanja NK Osijek!   FOTO:Vlado Kos / Cropix
Piše: Josip Dubrović / STV

U Gradskom vrtu ipak novosti u vidu igračkoga kadra u samome finišu prijelaznoga roka.

Na 3 godine vjernost Osijeku potpisao je Haris Hajradinović, 23-godišnji ofanzivni vezni.

Ponikao je u sarajevskom Željezničaru, a u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri igrao je za bosansko-hercegovački Olimpic, zaprešički Inter, slovački Trenčin, belgijski Gent i norveški Haugesund, odakle i dolazi u Osijek.

"Drago mi je da sam postao član NK Osijeka, drago mi je što ću biti član ovog novog projekta što se kaže NK Osijek i dat ću svoj maksimum da doprinosim klubu uspjeh. S obzirom da u Norveškoj liga počinje u ožujku, a završava se u studenom, tako da sam ja u punom trenažnom procesu, već sam odigrao puno utakmica u norveškoj ligi tako da mogu reći da sam došao spreman ovdje", rekao je Haris Hajradinović.

Drugo Osijekovo pojačanje je Mirko Marić, poznavateljima nogometa nešto poznatije lice.

22 su mu godine i riječ je o klasičnom napadaču. Posljednji klub u kojem je igrao je mađarski Videoton, a prije toga Lokomotiva, Dinamo i Široki Brijeg. Ugovor je s Osijekom potpisao na 5 godina. Kaže kako je dobro upoznat s hrvatskom ligom i vjeruje kako će se u Osijeku brzo uklopiti.

"Vrlo brzo smo se sve dogovorili, jako mi je drago zbog toga. Osijek je ambiciozan klub, cijeli grad je uz klub, ja se nadam da ću svojim igrama pokazati da mi je ovdje mjesto i da ću pomoći Osijeku u ostvarivanju svih ciljeva", rekao je Mirko Marić.

U to su uvjereni i u stručnom vodstvu kluba. Vjeruju kako su s dovođenjem dvojice novih igrača napravili dobar posao za NK Osijek.

"Jedno rješenje u napadu, koje nadam se da će i jedna i druga pozicija, biti na pomoć NK Osijeku i da će se predstaviti u pravom svjetlu i da će stvarno biti i pojačanja, a ne samo prinove za naš nogometni klub. Obojica su od ovoga trenutka u 100-postotnom vlasništvu NK Osijeka. Igrači su i za koje je plaćen transfer, ali kao i do sada, to je poslovna tajna i s tim iznosima nećemo izlaziti", rekao je sportski direktor Alen Petrović.

Inače, iz kluba su izvijestili i kako je iz Osijeka otišao Antonio Perošević, koji je transferiran u Puškaš akademiju, dok o špekulacijama mogućeg prelaska Borne Barišića u turski Galatasaraj za navodni višemilijunski iznos, ne govore ništa. Ponavljaju kako je politika Osijeka da nema prodaje igrača, no kako je prijelazni rok još sutra, moguće senzacije nisu još u cijelosti isključene.