Ostalo

BRAVO

Sjajna Sandra srušila rekord Hanžeka i pomela konkurenciju

Sandra Perković srušila je rekord ‘Hanžeka‘ i upisala još jednu uvjerljivu pobjedu. Dvostrukoj olimpijskoj i svjetskoj prvakinji te četiri puta europskoj prvakinji ostvarila se želja i disk je letio 70.83 metara. Taj je rezultat bacila u petoj seriji, a i u šestoj je ostvarila hitac preko 70 metara.

Sandra Perković srušila rekord   FOTO:Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Piše: Media Serivs

 „Publika me nosila iz serije u seriju i sve do 70 m. Znala sam da to imam u rukama. Imala sam poteškoća jer je novi krug pa je bacao prašinu, klizalo mi se i trebalo je malo vremena da se probudim. Bacila sam dva puta preko 70 m u svom gradu, mislim da sam još vijek u odličnoj formi“, poručila je Sandra. Druga je bila Amerikanka Whitney Ashley (62,91 m), a treća Njemica Nadine Muller (62,58 m). Nove rekorde mitinga postavili su Kenijka Norah Jeruto na 3000 metara zapreke sa sjajnih 9:04.56 i Amerikanac Gil Roberts na 400 metara (44.94). Sara Kolak završila je druga, iako se dosta mučila s putanjom koplja, tek je u posljednjoj seriji pogodila hitac od 61,86 koje ju je smjestilo iza pobjednice Kanađanke Elisabeth Gleadle.

„Zadovoljna sam ipak je ovo moj prvi Hanžek. Izvukla sam se u posljednjoj seriji, prvih nekoliko bilo je katastrofalnih, ali na kraju je sve ok“, rekla je Sara.