Događanja

UJEDINJENA HRVATSKA

Manifestacijom "Srce kornatsko" diljem zemlje obilježeno sjećanje na kornatsku tragediju

Diljem zemlje sinoć je održana humanitarna manifestacija vatrogasaca Srce Kornatsko, kojom se obilježava kornatska tragedija. Iako je bilo najavljeno puštanje lampiona, organizatori su, zbog sigurnosnih razloga, od toga ipak odustali pa su se puštali baloni.

Puštanje balona   FOTO: Paun Paunovic / CROPIX
Piše: Media Servis

Svugdje, osim u Vodicama, gdje su unatoč upozorenju struke o opasnosti od požara, pustili lampione - srećom, bez posljedica. U okviru projekta prikupljaju se donacije za Udrugu Krijesnica - djecu oboljelu od malignih bolesti. U projekt su se uključila dobrovoljna vatrogasna društva u mnogim hrvatskim gradovima, rekao je za MS, Ante Sladoljev, predsjednik DVD-a Vodice.

 

"Želja nam je bila simbolički ujediniti cijelu Hrvatsku u odavanju počasti našim herojima. Već devet godina mi obilježavamo tragediju mimohodom, turnirom i puštanjem lampiona pa su nam se javljali vatrogasci iz drugih gradova koji nisu mogli doći u Vodice, a htjeli su im odati počast pa smo došli na ideju da to bude organizirano u cijeloj Hrvatskoj istovremeno" rekao je Sladoljev.