Crna kronika

OZLJEĐENO ŠEST OSOBA, OD KOJIH PETERO DJECE

Pijani 23-godišnjak bez vozačke dozvole izazvao prometnu nesreću

Dvadesettrogodišnji mladić bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,86 promila skrivio je prometnu nesreću na području Slunja, u kojoj je ozlijeđeno šest putnika iz osobnog automobila Opel Kadet, od kojih petero djece u dobi od jedne do 11 godina te 23-godišnja žena, izvijestila je u četvrtak sisačko-moslavačka policija.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina

Prometna nesreća dogodila se u srijedu oko 19 sati u mjestu Papići na sunjskom području, a pijani 23-godišnjak bez vozačke dozvole vozio je Opel Kadet na kojem su se nalazile nepripadajuće splitske registracijske oznake.

Zbog neprilagođene brzine vozilo je sletjelo u odvodni kanal i udarilo u znak biciklističke rute. Uz vozača se u vozilu nalazilo još sedam putnika, a šestero njih, petero djece u dobi jedne do 11 godina i 23-godišnjakinja su ozlijeđeni, pa im je pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici.  Jedino 66-godišnja putnica u vozilu nije ozlijeđena.

Budući da je 23-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja, uhićen je te će tijekom dana uz optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, biti doveden na nadležni prekršajni sud.

Očevidom je također utvrđeno da Opel nije registriran te da se na njemu nalaze nepripadajuće registracijske pločice koje su oduzete, pa će protiv 23-godišnjaka biti podnijeta i kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave, navode iz Policijske uprave sisačko-molavačke.