Crna kronika

U KBC OSIJEK

Muškarac koji je prijetio osječkoj sutkinji preminuo od sepse!

Pedesetsedmogodišnjak koji je, nezadovoljan presudom zbog zlostavljanja djeteta, prijetio da će ubiti osječku sutkinju i njezinu zapisničarku, preminuo je u Kliničkom bolničkom centru Osijek od sepse.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Nakon što je zbog izrečenih prijetnji doveden istražnom sucu, požalio se na čir na stražnjici. Zatvorski liječnik pregledao ga je i dao uputnicu za bolnicu, gdje je prošlog petka pregledan i obavljen je operativan zahvat. Nakon toga dobio je sepsu i u subotu u 21.10 sati je preminuo – doznaje Glas Slavonije od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku. 

Gnoj iz čira, piše Glas Slavonije, proširio se na urogenitalni trakt 57-godišnjaka te je tako dobio sepsu. Drugi dan su mu otkazali organi te je preminuo.

Podsjetimo, 57-godišnjak je 11. kolovoza došao u zgradu Općinskog suda u Osijeku nezadovoljan pravomoćnom presudom kojom je proglašen krivim zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina i osuđen kaznom zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci. Htio je otići sutkinji koja mu je presudila u tom predmetu. Međutim, pravosudni policajci nisu ga pustili jer niti je imao poziv da dođe na sud, niti je imao razlog ući u prostorije suda samo zato što je on smatrao da mu nije pravedno presuđeno. Tada je 57-godišnjak rekao pravosudnim policajcima da će otići po pištolj, vratiti se i ubiti sutkinju i njezinu zapisničarku. Zbog izrečenog, pravosudni policajci su ga svladali i zadržali, nakon čega je ispitan u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu. Utvrđeno je da je već ranije osuđen i zbog prijetnji na devet mjeseci zatvora te da mu je kazna uz onu za zlostavljanje djeteta bila objedinjena na četiri godine zatvora.

PROČITAJTENezadovoljan presudom 57-godišnjak prijetio sutkinji ubojstvom

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo i počiniti ubojstvo kojim je prijetio.