EU

TERORIZAM U EUROPI

Španjolska traga za bjeguncem, panika i u Francuskoj

Španjolska tuguje, ali nastavlja sa životom nakon stravičnog terorističkog udara. I dalje traje lov na teroriste, obavljaju se pretresi. Younes Abouyaaqoub je prvoosumnjičeni, vjeruje se da je kobnog dana on sjedio za upravljačem kombija koji je gazio ljude. Za njim se intenzivno traga. Ministar unutarnjih poslova Juan Ignacio Zoido umiruje javnost.

Španjolska traga za bjeguncem   FOTO:Screenshot
Piše: Media Servis

"Može se reći da je ćelija potpuno deaktivirana u Barceloni. Nakon uhićenja, smrti i identifikacije, teroristički tim koji je pripremao napad je ugašen. Istraga je u tijeku i ne možemo odati više detalja", rekao je Zoido.

Ne slažu se svi s njim, pa ni policija. Gradonačelnica Barcelone Ada Colau otkrila je da neće postavljati zaštitne stupiće na gradske ulice. Unatoč napadu kombijem vjeruje da je nemoguće cijeli grad prekiriti stupićima i da upravo teroristi žele da žive među stupićima.

Panika sinoć i u Francuskoj. Nakon što je prijavljeno da se naoružane osobe nalaze na željezničkoj stanici u Nimesu, gradu na jugu Francuske, policija je evakuirala stanicu i uhitila jednog osumnjičenog. Imao je pištolj, a tamošnji mediji pišu da je bio lažan. Nije bilo pucnjave i nema informacija o ozlijeđenima.