Nogomet

S IZMIJENJENIM SASTAVOM PO 3 BODA

Protiv Lokomotive u Kranjčevićevu potvrditi pobjedu nad Rijekom

Sve su misli usmjerene na Austriu Beč, no igrači koji su igrali protiv Dinama pokazali su da se na njih može računati i Zekić će u sutrašnjem dvoboju s Lokomotivom prigodu dati većini tih igrača

Zoran Zekić   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

Za nogometaše Osijeka nakon samo pet dana odmora ponovno čeka žestoki ritam utakmica.

Već protiv Rijeke trener Zoran Zekić naglasio je kako će i sutra u Zagrebu protiv Lokomotive momčad biti u mislima na Austriu, jer s momčadi iz Beča su dvije najvažnije utakmice u klupskoj povijesti.

No, to ne znači da Osijek neće imati ambicije pobijediti Lokomotivu.

Prvenstvo je jednako važno, i samo s 3 boda protiv Lokosa potvrdit će se uspjeh nad Rijekom.

Zekić će ponovno mijenjati momčad, ali vjeruje da će oni koji nastupe sutra biti maksimalno glavama u toj utakmici.

"Mislim da će momčad koja istrči dati sve od sebe, da će biti pravi. Jer pokazali su i protiv Dinama gdje su sjajno odgovorili na sve zahtjeve, i da to sutra neće biti samo borbenost nego i da će ispoštovati i sve ostale tehničke i taktičke zamisli," vjeruje trener Osijeka Zoran Zekić.

Neki igrači su ozljeđeni poput Šorše, Škorića, Mudražije, a Vojnović i Ejupi imaju gnojnu anginu.

Stoga želio ili ne, morat će mjenjati nekoliko njih. Kapetan Barišić trebao bi povesti momčad i u sutrašnjem susretu i vjeruje kako se neće ponoviti prošla jesen kad ih je Lokomotiva iznenadila u Zagrebu.

"Uvjeren sam da se neće ponoviti ta utakmica, da ćemo biti maksimalno skoncentrirani i da ćemo sutra biti pravi u utakmici i potvrditi našu vrijednost i naravno biti na visokoj razini", dodao je Borna Barišić.

Borna Barišić oduševio je sve navijače Osijeka izjavom kako neće napustiti klub dok god igra u Europi i zajedno će povesti momčad kao kapetan u najveće uspjehe u klupskoj povijesti. Klub i on za sada oglušili su se na sve inozemne ponude.

"Ja sam rekao da ću otići samo ako bude takva ponuda koja će zadovoljiti i klub i mene. Međutim i odlučio sam da ne želim ići dok god Osijek igra u Europi i imamo šansu napraviti povijesni uspjeh. Igrajući te europske utakmice bit će i za mene i ostale dečke još ponuda", odlučno je kazao kapetan Osijeka. 

Želim biti dio povijesti s cijelom momčadi, kaže Borna i svi vjerujemo da će doista trener Zoran Zekić i svi igrači zajedno sa svojim vjernim navijačima ispisati novu povijest i novo čudo, i plasirati se u skupinu Europske lige.

No, prije toga, najveća i najbolja pozivnica za četvrtak u Gradskom vrtu i dolazak Austrie bila bi sutrašnja pobjeda nad Lokomotivom.

Susret Lokomotiva Osijek igra se sutra u Zagrebu u Kranjčevićevoj od 19 sati.