Crna kronika

PROBLEMI

Mandatno imunitetno povjerenstvo odlučuje o imunitetu HDZ-ovog Franje Lucića

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas će odlučiti o zahtjevu Državnog odvjetništva o ukidanju imuniteta HDZ-ovom zastupniku Franji Luciću. Zastupnik Živog zida Ivan Pernar na Facebooku je objavio zahtjev iz kojeg proizlazi da Uskok protiv Lucića planira pokrenuti istragu zbog davanja mita, a u zahtjevu stoji da je novinaru Dragi Hedlu 26. srpnja ponudio novčanu nagradu da ne piše o njegovim poslovnim i financijskim transakcijama.

Sabor   FOTO:Damjan Tadic / CROPIX
Piše: Media Servis

Hedl je tada rekao da je ponuda od HDZ-ovog zastupnika stigla nakon što je neko vrijeme radio na tekstu vezanom uz poslovanje tvrtke Franje Lucića. Kada su stupili u kontakt, kako bi Lucić rekao svoju stranu on je ponudio da odustane od napisa o poslu...

Imali smo dogovoren sastanak za ponedjeljak, koji je on otkazao u zadnji čas. Nakon toga sam mu slao poruke i zamolio da se vidimo jer mi je bilo važno čuti njegovu stranu priče. Da bi mi se javio jučer u 11.44 i na moje opće zaprepaštenje i potpuni šok ponudio mi je, ne razgovor nego mito, rekavši da će mi platiti tri puta više nego što to čini moja redakcija. Ja sam naravno bio zatečen ponudom, ali nisam vjerovao što sam čuo pa sam ga tražio da još jednom ponovi što je on učinio i rekao da ukoliko mi moja redakcija plati tisuću kuna on će mi platiti tri tisuće kuna jer zna da živim od novinarastva.Franjo Lucić na Hedlove je optužbe ovako odgovorio:

Ja sam samo gospodina Hedla pitao pa šta sad ponovno trebaš pisati o tome kad si već pisao ne znam koliko puta. On je rekao da je to njegov posao, da od toga živi i onda sam ga u jednom trenutku pitao koliko tebi tvoja redakcija plati, tisuću, dvije, tri tisuće kuna. Ja sam tako s njim razgovarao, kao prijatelj, jer ga znam ne znam koliko godina, ne razmišljajući da bi on to mogao iskoristiti, da kaže da sam ja njega želio podmititi.