Vukovarsko-srijemska

DAN POBJEDE

Iz Vukovara prema Kninu stotine golubova

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, braniteljska i druga izaslanstva u subotu su u Vukovaru položila vijence i zapalila svijeće podno središnjeg spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a iz Vukovara je u let prema Kninu pušteno više stotine golubova.

Iz Vukovara prema Kninu pušteno je više stotine golubova   FOTO:Tom Dubravec / CROPIX
Piše: HINA

Vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva stradalničkih i braniteljskih udruga, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Hrvatske vojske te Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Molitvu je vodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić koji je služio i svetu misu zadušnicu u vukovarskoj franjevačkoj Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova.

Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Vukovaru počeo je puštanjem više stotina golubova na let od Vukovara do Knina gdje bi trebali doletjeti u poslijepodnevnim satima.

Akcija je nazvana "Let za slobodu", a  bijelu golubicu, stojeći među bijelim križevima nedaleko spomenika na Memorijalnom groblju, prvi je pustio dječak Lovro Đerđiz Vukovara.


(Hina)