Društvo

HAK JAVLJA

Vrlo gust promet na cestama prema moru i u unutrašnjosti

Vrlo gust promet je na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, a kolone su na autocestama A1, A3 i A4, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Ilustracija   FOTO:Bruno Konjevic / CROPIX
Piše: Hina

Povremene kolone i zastoji su na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora, a pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko kilometar, na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko pet i pol kilometara, a na autocesti A4 Goričan-Zagreb pred naplatom Sveta Helena kolona je oko 500 metara.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko iz smjera Buzina kolona je duga oko tri kilometra, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora, na 24. kilometru u smjeru Rijeke, vozi se usporeno, zbog teretnoga vozila u kvaru.

U subotu od 4 do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata, zabranjen je promet za teretna vozila iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC23 (Žuta Lokva-Senj), .pa se na tim cestama očekuje i nešto protočnija vožnja. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i graničnoga prijelaza (GP) Gruškovje u Sloveniji vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Mađarskom, pa HAK moli sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.