Rukomet

GLAVNI CILJ JE NAPRAVITI ISKORAK U EUROPI

RK Nexe počeo pripreme s novim velikim ambicijama

Rukometaši Nexe Našica počeli su pripreme za još jednu, novu, zahtjevnu sezonu. Našičane ponovno kao viceprvake Hrvatske čekaju europski nastupi u EHF Kupu, SEHA ligi i domaćim natjecanjima.

RK Nexe   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković / STV

Kao i proteklih godina pripreme rukometaša NEXE-a počele su u Feričancima a na prvom okupljanju stručnog stožera i igrača nije bilo prvog trenera Hrvoja Horvata, koji kao izbornik s juniorskom reprezentacijom Hrvatske postiže odlične rezultate na Svjetskom prvenstvu u Alžiru.

Za vrijeme izostanka trenera Horvata momčad će voditi pomoćnik Franjo Lelić.

U klubu, na čelu s predsjednikom Ergovićem, istaknuli su ambicije u novoj sezoni koje su iskorak igranja skupine EHF Kupa, uspješan niz u SEHA ligi te Hrvatskoj ligi za prvaka i Kupu.

Za četvrtak je zakazana prijateljska revijalna nogometna utakmica našičkih rukometaša i feričanačkih nogometaša, a onda slijede prve pripremne utakmice.

NEXE će igrati s mađarskim Komlom (2. i 5. kolovoza), a potom će Našičani od 11. do 19. kolovoza biti na turneji po Austriji, gdje će igrati turnir u Beču. Slijede dva susreta s rukometašima Graza. 

“Generalka”, uoči starta SEHA lige s PPD Zagrebom u Našicama bit će turnir u Kanjiži od 24. do 27. kolovoza.

U to vrijeme ali sigurno i do početka mjeseca rujna, bit će promjena u igračkom kadru, pa se svakako uz odlazak nekih od igrača očekuje i pokoje novo igračko pojačanje.

Ljubitelji rukometa u Slavoniji, posebice u Našicama, zasigurno će i sljedeće sezone moći uživati u vrhunskim europskim utakmicama Nexea koji će igrati sa svojim atraktivnim protivnicima.

I ne samo to, svi u klubu vjeruju i u uspješne rezultate i pobjede.