Osječko-baranjska

POGLEDAJTE PROGRAM

Sutra druga ovogodišnja Osječka ljetna noć, na Trgu Ante Starčevića koncert Mie Dimšić

Zadnjeg petka u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu održavaju se "Osječke ljetne noći" s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. U ovo vrijeme gradsko središte, posebice obala rijeke Drave, živne po uzoru na poznata slična događanja na Jadranskoj obali.

Osječka ljetna noć   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / TZ Osijek

U petak 28. srpnja te ponovno 25. kolovoza u centru Osijeka (Gornji grad) očekuje vas pregršt zanimljivih događanja, od sajma tradicijskih proizvoda i podravsko-podunavskih jela koja pripremaju osječki restorani, preko događanja u ugostiteljskim objektima i na njihovim terasama do velikog koncerta na glavnom gradskom trgu.

U petak 28. srpnja Ljetna Noć bit će tematski vezana uz ljetni odmor.

Program Osječkih Ljetnih Noći organizira Grad Osijek, Turistička zajednica Grada Osijeka i partnerski ugostitelji

Program druge Osječke Ljetne Noći u 2017. godini (28. srpnja)
(
puni program bit će poznat do početka događanja)

18:00 - 21:00, Muzej Likovnih Umjetnosti, besplatna ulaznica na izložbu Zbirka Hanžeković

19:00 - 21:00, izložba radionice "Ulicama moga grada", likovna radionica za djecu u Muzeju Likovnih Umjetnosti

19:00 - 22:00, u starom crvenom tramvaju GPP-a iz 1926. na Trgu A. Starčevića, virtualne šetnje Osijekom uz VR 360* tehnologiju virtualne realnosti, besplatni program u organizaciji TZ grada Osijeka i turističke aplikacije Pointers Travel App

19:00 - 22:00, promotivni program NK Osijek "Osijek navija za Osijek" na Trgu Slobode

19:00 - 00:00, raznovrsna ponuda osječkih ugostitelja smještenih u drvenim kućicama na Trgu dr. Ante Starčevića. Ugostitelji koji sudjeluju su: kušaonica craft piva Gajba, krčma Kod Baranjca s jelima od riječne ribe, palačinkarnica Mr Činkos, restoran Muzej Okusa (iz paviljona Gradski vrt), Regionalna vinoteka iz četiri vinogorja Osječko-baranjske županije, vinarija Svijetli Dvori iz Baranje, noćni klub Brodway uz koktele i Osječko pivo. U kućici restorana Bischof kušajte i odličnu Originalnu Osječku Knedlu!

- kušanje vina u kućici Regionalne vinoteke ovaj put će ponuditi sljedeća vina: rose vinarije Josić (Baranja), traminac izborna berba vinarije Misna Vina (Đakovština), merlot vinarije Brzica (Erdut) i frankovka vinarije Feravino (Feričanci). Vina će se kušati iz vinskih čaša uz uplatu kaucije. Čašu možete napuniti primjerice na trgu, a vratiti ju u obližnjem Sakuntala parku, u vinskom baru tijekom programa "In Da Sofa".

19:00 - 00:00, ponuda obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na štandovima u Ribarskoj ulici od glavnog trga do Zimske luke

19:00 - 00:00, ponuda fast - fooda i langošica uz dječji kutak s ringišpilom i dvorcem na napuhavanje na čistini uz Zimsku luku (kod Bijele lađe)

19:00 - 00:00, promo-info kućica voljenog nogometnog prvoligaša NK Osijek na glavnom trgu

19:00 - 00:00, Disco fever - Disko groznica u Vinskoj Mušici! U dugoj toploj 2. osječkoj ljetnoj noći u bašći Vinske mušice rashlađujemo se špricerima od vrhunske graševine i rosea Vinarije Papak, uživamo u vinskim koktelima i pjenušcu, uz veseli i rasplesani disco. Pod krošnjom javora, u najromatničnijoj osječkoj bašći u petak 28. srpnja očekujemo puno dobrih vibracija, pozitive i smijeha. Dođite i opustite se s nama i uživajte u vrhunskim vinima iz vinogorja koji nas okružuju...

19:00 - 00:00, Cocktail Street Party vol. 3 u slastičarnici Waldinger

19:00 - 02:00, Runđendan - 1. rođendan pivnice Runda. Dođi na prvi „Runđendan“ - pozivamo te na chillanje u vrtu vile Batory (preko puta Runde u Radićevoj ulici) uz Sing Song Swing i DJ Omera! Probaj najpopularnija domaća craft piva po rođendanskim cijenama uživaj u svirci, pivskim igricama, a bit i nešto za prigrist (gulaš) na svečanoj večeri u dvorištu vile Batory!

20:00 – 24:00, „IN DA SOFA“ Sakuntala park, glazbeno-ugostiteljski program u organizaciji agencije Adverta

21:00 - 22:00, glazbeni nastup klape "Zrinski" na promenadi uz Dravu, Šetalište kardinala Franje Šepera kod kipa Picassa

21:00 - 22:00, performans žonglera vatre udruge Plantaža u Zimskoj luci

21:00 - 22:00, koncert Mie Dimšić na glavnom trgu, Trg dr. Ante Starčevića