Virovitičko-podravska

VELIKE ŠTETE NA POLJOPRIVREDNIM KULTURAMA

Virovitičko-podravski župan proglasio elementarnu nepogodu zbog tuče

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović proglasio je u srijedu elementarnu nepogodu za grad Slatinu te općine Čađavica i Voćin, zbog tuče koja je 24. srpnja pogodila to područje.

U Viroviričko-podravskoj županijiproglašena elementarna nepogoda   FOTO:Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Piše: HINA

Jako grmljavinsko nevrijeme uz tuču prouzročilo je veliku štetu na svim poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, industrijskim), kao i na trajnim nasadima, stoci, objektima, infrastrukturi, vozilima, poljoprivrednim strojevima i opremi.

Sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda, obvezuju se općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da u najkraćem roku izrade izvješće s procjenom ukupne štete i dostave ga Županijskom povjerenstvu, koje će zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.

Zbog nevremena praćenog tučom prije desetak dana elementarnu nepogodu proglasio je i međimurski župan Matija Posavec.

Velike štete na ratarskim i povrtlarskim kulturama, krmnom bilju, vinogradima i voćnjacima, građevinskim objektima i infrastrukturi zabilježene su 11. srpnja na području grada Čakovca te općina Dekanovec, Domašinec, Gornji Mihaljevec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Vratišinec.


(Hina)