Ostalo

SPLIT NAKON POŽARA

U ponedjeljak prosvjed, organizatorima stižu prijetnje

Nastavlja se medijska prepirka predsjednice i ministra obrane. Prekipjelo je u međuvremenu građanima Splita koje je ugrozio požar. Prosvjedovat će u ponedjeljak ispred Banovine. A organizatorima su stigle prijetnje.

Split   FOTO: Pixabay
Piše: Media Servis

KGK je za HTV rekla da ne zna zašto se izvrću njene riječi. Vojnička čast nalaže da se prijepori s vrhovnom zapovjednicom rješavaju unutar 4 zida, poručila je ministru Krsičeviću.

''Nije moja izjava izazvala, odnosno zapalila politički požar, već ishitrene i nepromišljene reakcije na nju'', poručila je predsjednica. 

A general Krstičević opet preko JL uzvraća na kritiku zbog reakcije u požarima. "Znam, što sam čuo , reagirao sam po instinktu ratnog zapovjednika", poručio je ministar pred odmor na kojem će odlučiti ostaje li u Vladi ili ne. 

I dok šef SDP-a Bernardić poziva na izvanrednu sjednicu i imenovanje novog ministra, dilema nema premijer Plenković koji je jučer razgovarao s predsjednicom.

"Krstičevića hrvatski narod voli, ja ga cijenim i kao političara i kao čovjeka koji doprinosi u Vladi. nadam da ćemo nastaviti suradnju. Vlada i ministar funkcioniraju normalno", kazao je Plenković.

Dok se čeka politički rasplet požarne krize, prekipjelo je građanima Splita. U ponedjeljak u 20 i 30 spremaju prosvjed ispred Banovine. Vrijeme je da kvaliteta i sigurnost života svih građana i građanki postanu prioritet, poručuju iz inicijative 'Split gori'.

''Ovo nije prosvjed za rušenje ikoga. Ovo je prosvjed koji poziva na solidarnost s onima koji su izložili vlastite živote da doslovno spase nečije domove, koji su jako malo plaćeno, prvenstveno tu mislim na vatrogasce. A s druge strane, želimo pozvati političare i sve odgovorne na preuzimanje odgovornosti i na zaista transparentno i odgovorno vođenje grada'', rekla je Media servisu članica inicijative, predstavivši se tek kao Blanka.

Naime, organizatorima su zbog prosvjedne akcije putem interneta stigle prijetnje nakon što je 2 tisuće ljudi u pola sata vidjelo najavu. 

Profil inicijative je zatim ugašen i prijavljen kao uznemiravajući sadržaj, rekla nam je sugovornica. Verbalno zastrašivanje zasad nisu prijavili.

''I onda su sad počele s lažnih profila poruke u inbox da, ono, protiv koga se organizira prosvjed, da rušimo vlast, da će se neki doći obračunati. Ali da se ne bi stvarala panika, ne bih to uopće isticala. Procjenjujemo da trenutno nema potrebe za policijom. Različite političke stranke se raspituju preko nekih svojih satelita šalju poruke, ali zaista tome ne bih davala na važnosti trenutno. Ako bude potrebe, javit ću se policiji, no mislim da je sada ok'', zaključila je članica građanske inicijative 'Split gori'.