Društvo

HAK JAVLJA

Vrlo gust promet na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka; na Bajakovu kolona oko kilometar

Vrlo je gust promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te je kolona pred graničnim prijelazom Bajakovo duga oko jedan kilometar i čeka se oko sat vremena, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Ilustracija   FOTO:Marko Todorov / CROPIX
Piše: Hina

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama u smjeru mora, prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima, te na pojedinim graničnim prijelazima.

Državnom cestom DC1 u Kninu, do 31. srpnja, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Za sav promet zatvorene su ceste DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice, DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35) i DC502 Smilčić-Pridraga.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i graničnog prijelaza Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.