Osječko-baranjska

REZIME SEZONE

Više od 50 tisuća gledatelja na predstavama Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića

Iza Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku još je jedna uspješna sezona. Osječki kazalištarci za djecu i mlade ukupno su u protekloj kazališnoj sezoni izveli 260 predstava, koje je pogledalo više od 50 tisuća gledatelja. Realizirali su 6 premijernih naslova, gostovali na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu i zaslužili brojne nagrade i priznanja.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek   FOTO:STV
Piše: Josip Dubrović / STV

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u protekloj je sezoni uspješno ostvarilo sve svoje planirane aktivnosti. Realizirali su planirane premijerne naslove, obnove, reprize, manifestacije i brojna uspješna gostovanja.

Posebno ističu sami završetak sezone.

"Završili smo sezonu na taj način da smo odigrali premijeru predstave Roalda Dahla James i divovska breskva na osječkom ljetu kulture, i to je sad nekako uobičajeno u proteklih nekoliko godina da se na takav način završi sezona. Dakle, jedna točka na i, ili čak jedan uskličnik na kraju sezone bih ja rekao, jer predstava je zaista dobro primljena od strane publike i mislim da će ona sad u sljedećoj sezoni naći jedno lijepo mjesto na pozornici našeg kazališta", rekao je ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Ivica Lučić.

Uz Jamesa i divovsku breskvu osječki kazalištarci tijekom sezone realizirali su još pet premijernih predstava, a na programu su imali i 13 repriznih naslova iz prošlih sezona. U samom Kazalištu izvedeno je 186 predstava, koje je pogledalo više od 30 tisuća gledatelja, dok su na festivalima i gostovanjima izveli ukupno 74 predstave.

"260 predstava je odigrano sve skupa, dakle, u kazalištu i oko kazališta i na festivalima, i preko 50 tisuća gledatelja je odgledalo naše predstave, ali ono što ovu sezonu čini malo drugačijom od drugih je broj nagrada. Ja sad ovako napamet niti mogu, niti želim reći, da ne ispadne da se previše hvalim, ali ove sezone smo zaista na brojnim festivalima dobili brojne nagrade što je, onako, jedan pokazatelj uspješnosti našeg kazališta", dodaje Lučić.

U Kazalištu su održane i tri tradicionalne manifestacije "Djeco, kazalište vas zove", "Noć kazališta" i "Zimske radosti". Tome treba pridodati i produkcije Baletnog studija, Dramskog studija za srednjoškolce i plesne igraonice «Početnice».

"Želim se zahvaliti svima onima koji su došli na naše predstave, roditeljima, bakama, djedama, koji su doveli svoju djecu, unuke, a isto tako zahvaljujem se dječjim vrtićima i osnovnim školama na području naše županije i šire, koji su dolazili kod nas u kazalište, jer već ste čuli da smo prodali 260 predstava, znači puno gledatelja je bilo, a bez suradnje sa školama, s dječjim vrtićima, to ne bi mogli ostvariti", rekla je Jasna Leinweber, voditeljica prodaje kazališta.

Inače, ekipa osječkog Dječjeg kazališta u protekloj je sezoni ugostila brojne humanitarne projekte, eminentne umjetnike i kazališta, Udruge i tvrtke s područja Osijeka i čitave Hrvatske, a u prostorima Kazališta održani su i brojni stručni skupovi. Nova sezona kreće na jesen, a s pripremama se započelo odmah po završetku prethodne.