Vukovarsko-srijemska

VINKOVCI I PRIMOŠTEN

Na ovogodišnjem DORF-u sedam hrvatskih i jedna svjetska premijera

U sklopu ovogodišnjeg Festivala dokumentarnog rock filma (DORF), koji će se u kolovozu održati u Primoštenu i Vinkovcima, gledatelji će imati prigodu pogledati deset filmskih projekcija u Primoštenu i devet u Vinkovcima, uz sedam hrvatskih i jednu svjetsku premijeru, te bogati popratni program s izložbama, filmskim kvizom, koncertima i glazbenim nastupima, izvijestili su u ponedjeljak organizatori.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: HINA

U Primoštenu će program otvoriti hrvatska premijera filma "Čovjek iz Mo'Wax" autora Matthewa Jonesa (Velika Britanija) o Jamesu Lavelleu, osnivaču utjecajne etikete Mo'Wax, koji će 9. kolovoza i zatvoriti SuperUho festival svojim DJ nastupom. 

Vinkovačka Udruge ljubitelja filma Rare, organizator DORF-a, za primoštenski dio festivala izdvaja i projekciju eksperimentalnog filma pulskog autora Josipa Pina Ivančića "Slučaj GNJDD", o kultnom sastavu "Gustaph y njegovi dobri duhovi", a predstavljaju i film "Brojanje u jesen" slovenskog autora Marka Brecelja,  koji će biti poseban gost festivala. Nagrađivani film "Buldožer-Pljuni istini u oči", slovenske ekipe na čelu s Varjom Močnik o kultnom prvijencu slovenskih rockera "Buldožer", premijerno će biti prikazan drugi dan festivala.

Ovogodišnje festivalsko izdanje DORF-a posvećeno je proljetos peminulom rock kritičaru, književniku, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću, pa će u znak sjećanja na tog svestranog umjetnika biti prikazana epizoda dokumentarnog TV serijala "Borderland Soundtrack" novosadske autorice Brankice Drašković. 

U okviru ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će u Primoštenu moći pogledati koncerte, nastupe DJ-a, izložbu plakata nepostojećih bendova autora Mire Župa, te sudjelovati u dvodnevnom filmskom kvizu koji će voditi poznati kvizoman Mario Kovač.

 Dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš. Glavni filmski program u Primoštenu održat će se od 5. do 9. kolovoza na Iskonovoj festivalskoj plaži. U Vinkovcima će se DORF program odvijati od 24. do 26. kolovoza u Galeriji fotografija Meraja. Festival DORF 2017 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.


(Hina)