Nogomet

OSIJEK ČEKA EURO KAPITALCE

Poznato 5 mogućih protivnika u 3.kolu Europske lige

Everton, Milan i Fenerbahče su pravi "kapitalci" koji ulaze u ždrijeb UEFA lige za treće pretkolo koji se održava u danas u 13 sati s izravnim prijenosom na službenim web stranicama UEFA-e.

Piše: Republika.eu

[10:28] Osijek/Luzern dobili su svojih 5 mogućih protivnika: 

Group 1

PSV
Fenerbache
Krasnodar
Shkendija/HJK
Panatinaikos
---------------
Norrkoping/Trakai
Qabala/Jagiellonia
Slovan Bratislava/Lyngby
Sturm Graz/Mladost Podgorica
Osijek/Luzern


[8:00] Nogometaši Osijeka sinoćnjom su sjajnom igrom i pobjedom od 2:0 nad Luzernom širom otvorili vrata 3.pretkola UEFA lige te tako današnji ždrijeb očekuju kao realni potencijalni protivnik velikanima koji su nositelji. 

POGLEDAJTE: Pogledajte slavlje igrača i s navijačima nakon pobjede protiv Luzerna

U trećoj kvalifikacijskoj rundi je 58 klubova koji će biti svrstani u podskupine da bi se lakše odradio ždrijeb. Kako pobjednici 33 utakmice 2.pretkola još nisu poznati "slabiji" klubovi iz drugog pretkola nositi će koeficijet jačeg kluba. Nažalost ni Luzern sa svojim klupskim koeficijentom od 9,415 ne može biti  nositelj (Osijek ima 5,50) pa tako Osijeku ili Luzernu prijete ove ekipe :

 

Igrači i stručni stožer sigurno imaju svoje želje ali vjerujemo da su skoncentrirani na Luzern jer rezultat od 2:0 iako jako dobar, nosi i zamke (svi se sjećamo Praga i gadnih 5:1). Navijači su svoje favorite već našli - Mlada Boleslav i Helsinki  prolazni su protivnici i možemo reći najbolji izbor.

Prvi susreti se igraju u četvrtak 27. srpnja, dok su uzvrati na rasporedu 3. kolovoza.
Nakon toga slijedi play-off ždrijeb - 22 pobjednika će biti uparena s 16 klubova koji su ušli automatizmom i 10 njih koji su došli ispadanjem iz skupina Lige prvaka.