Svijet

GORI BOROVA I JELOVA ŠUMA

Požar na sjeveru Hercegovine ugrožava promet cestom Jablanica-Posušje

Požar na planini Čvrsnici, koji već nekoliko dana guta sve pred sobom na planini Čvrsnici, u sjevernom dijelu Hercegovine, ugrozio je promet regionalnom cestom između Jablanice i Posušja, objavili su u četvrtak iz Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina

U značajnoj mjeri proširio se požar koji je aktivan na nepristupačnom području planine Čvrsnice, gdje gori borova i jelova šuma. Kako se navodi u priopćenju Civilne zaštite HNŽ-a, požar se spušta strmim liticama planine te je ugrozio regionalni put Jablanica-Risovac-Posušje. 

Tijekom noćnih sati gasitelji na terenu su pokušavali spriječiti daljnje širenje požara, a helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine djelovao je nekoliko puta. 

Helikopter Oružanih snaga BiH ponovno je započeo gasiti požar od jutarnjih sati u četvrtak kako bi se zaustavila vatrena stihija, budući je primjećeno aktiviranje novih manjih požara. 

Iz Civilne zaštite HNŽ-a sa sjedištem u Mostaru naveli su kako je u posljednja 24 sata na području ove županije zabilježeno čak 26 požara, od čega devet u Mostaru, sedam u Čapljini, pet u Čitluku, tri u Stocu, te po jedan u Neumu i Jablanici.