Crna kronika

ŽUPANIJA IZGUBILA SPOR PROTIV CESTINGA

Političkim progonom svojih neistomišljenika u izmišljenoj aferi ''Cesting'', bivši župan Šišljagić oštetio Županiju za preko 200 tisuća kuna!

Ovom iznosu od gotovo 100 000 kuna koji je Trgovački sud dosudio da županija Osječko-baranjska mora platiti "Cestingu", treba nadodati i odvjetničke troškove Željku Švedlu koji je zastupao Županiju u visini većoj od 120.000 kuna ovom potpuno bespotrebnom postupku koji je bio iniciran osvetom bivšega župana Vladimira Šišljagića prema direktoru Cestinga Marku Bagariću, koji mu je otkazao poslušnost u vrijeme unutarstranačkog sukoba u HDSSB-u koncem prošle godine.

Bivši župan Vladimir Šišljagić   FOTO:Vlado Kos / Cropix
Piše: Republika.eu / T. A.

Trgovački sud u Osijeku, u ime Republike Hrvatske, po sucu Jadranki Pajur Vranješ, kao sucu pojedincu, u pravnoj stvari tužitelja OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA kojeg je zastupao odvjetnik Željko Švedl, protiv tuženika CESTING d.o.o Osijek, zastupanog po punomoćniku Inoslavu Korinčiću odvjetniku iz Zaprešića, radi pobijanja odluke  Skupštine društva i utvrđenja  v.p.s. 2.476.300,00 kn, nakon glavne i javne rasprave zaključene dana 1. lipnja 2017 godine u prisutnosti punomoćnika stranaka, a objavljene i uručene 7. srpnja 2017. godine, presudio je kako se odbija tužbeni zahtjev tužitelja Osječko-baranjske županije kojim se poništava odluka Skupštine tuženika Cesting d.o.o Osijek donesena na izvanrednoj Skupštini  društva Cesting d.o.o Osijek pod točkom 4. utvrđenog  dnevnog reda od 30. siječnja 2017. godine.

Sud je naložio Osječko-baranjskoj županiji kao tužitelju, da nadoknadi tuženiku "Cestingu"  trošak parničnog postupka u iznosu od  97.861,25 kn u roku od 8 dana pod prijetnjom ovrhe.

Cijeneći sve izvedene dokaze, kako svaki dokaz ponaosob tako i sve dokaze u međusobnoj sprezi, kao i rezultata cjelokupnog postupka, a pri tome imajući u vidu da tužitelj nije tijekom ovoga postupka dokazao postojanje valjanih razloga za utvrđenje  pobojnosti pobijane odluke, a sve imajući u vidu odredbu članka 221 a Zakona o parničnom postupku, jer je u ovoj pravnoj stvari teret dokaza bio na tužitelju. sud je utvrdio da tužbeni zahtjev Osječko-baranjske županije nije osnovan. Naime, tužitelj osim paušalnog pozivanja nije u ovome postupku dokazao postojanje razloga pobojnosti iz članka 360. ZTD-a.

Slijedom naprijed navedenog sud je odbio tužitelja s postavljenim tužbenim zahtjevom u cijelosti, kaže se u obrazloženju presude Trgovačkog suda u Osijeku, od 7.srpnja 2017. godine. Tužitelj je dužan nadoknaditi tuženiku prouzročene parnične troškove u ukupnom iznosu od 97.861,25kn, a što čini  iznos od 24.763,00 kn na ime   sastava odgovora na tužbu (Tbr.8 t.1.OT), za pristup na ročište održano dana 1. lipnja 2017 godine  u iznosu od 24.763,00 kn (Tbr. 9 st.1. OT). i sastav podneska od 23 svibnja 2017 godine  u iznosu od 24.763,00 kn (Tbr. 8 OT), iznos od 5.000,00 kn na ime  sudske pristojba na odgovor na tužbu u iznosu od 5.000,00 kn sukladno Tbr. 1., st. 1. Zakona o sudskim pristojbama, te je stoga odlučeno kao u točki 2. izreke presude.

Ovom iznosu od skoro 100 000 kuna koji je Trgovački sud dosudio da županija Osječko-baranjska mora platiti "Cestingu", treba nadodati i odvjetničke troškove Željku Švedlu koji je zastupao Županiju u visini većoj od 120.000 kuna ovom potpuno bespotrebnom postupku koji je bio iniciran osvetom bivšega župana Vladimira Šišljagića prema direktoru Cestinga Marku Bagariću, koji mu je otkazao poslušnost u vrijeme unutarstranačkog sukoba u HDSSB-u koncem prošle godine.

PROČITAJTERadnici Cestinga i mali udjeličari bili su većinski vlasnici tvrtke, a poslije ponedjeljka to više nisu!

PROČITAJTEŠišljagić želi ovladati Cestingom te smijeniti Bagarića i Ercegovca, a male udjeličare pretvoriti u još manje!

PROČITAJTEUdjeličari krenuli u „rat“ protiv župana Šišljagića, a on stavlja u NO Cestinga svoje političke ulizice uz nagradu od 100.000 kuna!

PROČITAJTEMali udjeličari Cestinga odbili županovo miješanje u poslovanje njihove tvrtke!

PROČITAJTEMali udjeličari Cestinga „otpucali“ župana Šišljagića, spasili NO i ne isključuju prosvjede pred županijom!

Biti će zanimljivo vidjeti hoće li zbog štete koju je Vladimir Šišljagić namjerno nanio županijskom proračunu svojim nerazumnim odlukama reagirati DORH, kako prema njemu, tako i prema bivšem predsjedniku Županijske skupštine Antunu Kapraljeviću koji su stavljanjem te točke na Županijsku skupštinu, svjesno obmanuli županijske vijećnike.

Inače, opće je poznato da je nekada županijska tvrtka Cesting bila omiljena tvrtka bivšega župana Šišljagića u kojoj je godinama uhljebljavao stranačke kadrove HDSSB-a, pa mu je u vrijeme razlaza sa svojom nekadašnjom strankom i te kako bilo stalo da i dalje kontrolira tu tvrtku, kako bi mogao nastaviti zapošljavati svoje političke poslušnike.

Koga je sve bivši župan Šišljagić svojim političkim nalozima uhljebio u tvrtku "Cesting" proteklih godina, pozabaviti ćemo se uskoro.