Vukovarsko-srijemska

SJEĆANJE NA ŽRTVU VUKOVARA

Ispraćeni maratonci šestog ultramaratona Vukovar-Srebrenica

U znak sjećanja na žrtve Vukovara i žrtve srebreničkog genocida, ultramaratonci i organizatori šestoga ultramaratona Vukovar - Srebrenica jučer su ispred Gradske uprave krenuli prema Vukovaru. Ultramaraton je dug 227 kilometara, a sastoji se od pet dionica koje će pretrčati pet maratonaca. a brojni drugi sudionici pridružit će im se na nekoj od pet dionica.

Vukovar   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Media Servis

"Cilj je na neki način skrenuti pozornost na to zlo koje se dogodilo. Ovi ljudi govore o genocidu Srebrenice koracima. 227 km kada to pomnožite sa brojem koraka x 5, onda možete zamisliti veliku cifru koja govori o stradanjima" pojasnio je voditelj projekta Ekrem Bećirović. Evo i prvih dojmova maratonaca, koji otkrivaju što ih je motiviralo na ovaj memorijalni projekt:

"Šesti put trčim i vjerujem da ću istrčati, jer je motiv snažan da se poklonimo i ovo zlo više nikada ne ponovi. I ja sam invalid Domovinskog rata, brata sam izgubio u ratu" "Motiv mi je da se poklonim žrtvama u Srebrenici i sportski mi je motiv jer ne može svatko to istrčati. To mi je ponos veliki jer sam prvi Slovenac što sudjeluje" ‘Dok ja budem gradonačelnik, Grad Zagreb će podupirati ovaj Ultramaraton, ali i Konvoj za Srebrenicu‘ - poručio je gradonačenik Milan Bandić na ispraćaju maratonaca.

"Altruizam, dobročinstvo, briga za ljude nastradale u najvećoj tragediji i genocidu 21. stoljeća ne poznaju granice i drago nam je da je naš prijatelj iz Slovenije s nama" dodao je Bandić. Maratonci se u Srebrenici očekuju u ponedjeljak, 10. srpnja.