Politika

OPORBA TRAŽI OSTAVKU DIJANE VICAN

Radi se novi Akcijski plan reforme obrazovanja

Više od četiri sata trajao je sastanak premijera Plenkovića s Povjerenstvom za provedbu strategije obrazovanja. Raspravljalo se o nacrtu Akcijskog plana koji je izradilo Povjerenstvo, a koji nije bio u skladu sa Strategijom obrazovanja, zbog čega je oporba tražila ostavku šefice povjerenstva Dijane Vican

Andrej Plenkovic odrzao je sjednicu Posebnog strucnog vijeca za provedbu Strategije obrazovanja   FOTO:Tomislav Kristo / CROPIX
Piše: Media Servis

Sporni Akcijski plan nije prihvaćen, a zaključak sastanka u Banskim dvorima je da će se izraditi prijedlog Akcijskog plana temeljen na Strategiji, ali uz novu metodu, rekla je nakon razgovora ministrica obrazovanja Blažneka Divjak:

"Metoda se sastoji u tome da će se uzeti dva mjeseca do 9. rujna i da će pojedini članovi kao izvjestitelji voditi usuglašavanje Akcijskog plana temeljem primjedbi i Strategije koju je usvojio Sabor te da će to doći na dnevni red sjednice posebnog povjerenstva 08. rujna", rekla je ministrica. Šefica Povjerenstva za koju se nagađalo da bi mogla biti smijenjena, Dijana Vican, ipak nije doživjela tu sudbinu. Naprotiv, nakon sastanka je rekla da na njemu nije bilo nikakvih problema. Vican je objasnila da je Povjerenstvo premijeru predalo nacrt Akcijskog plana, koji je bio poslan i na adrese 53 institucije, koje će se o njemu također očitovati:

"Prvo smo se upoznali da znamo tko je stigao u kojim koracima, dogovor je da ćemo dovršiti Akcijski plan. Nismo imali problema, razlika u nekim mišljenjima imamo i smatram ovo jako uspješnim sastankom", rekla je Vican. Novinari nakon sastanka nisu mogli dobiti odgovore na nikakva pitanja, ministrica i Vican samo su dale izjave i otišle.