Nogomet

ŽDRIJEB EUROPSKE LIGE U NYONU

NK Osijek u prvom pretkolu protiv UE Santa Colome, a prođe li ih, čeka ih švicarski Luzern!

Ždrijeb u Nyonu donio je u prvom pretkolu Europske lige Osijeku protivnika po želji. Bijelo-plavi će igrati protiv slabašne momčadi UE Santa Coloma iz Andore. Prođu li ih, a sve osim toga bilo bi iznenađenje, Osječane u drugom pretkolu očekuje švicarski Luzern!

Ždrijeb u Nyonu   FOTO:Screenshot
Piše: Republika.eu

UE Santa Coloma protivnik je to koji bi se morao proći bez većih problema. Kako je trener Zekić ranije najavio, želja je proći prvo pretkolo "na mišiće", a tako bi trebalo i biti. 

Prvi susret igra se 29.6.2017. u Andori, a uzvrat je tjedan dana poslije, 6.7. u Gradskom vrtu.

UE Santa Coloma (punim imenom Unió Esportiva Santa Coloma), klub je iz istoimenog gradića na jugozapadu Andore.

Šest je sezona do sada igrala utakmice u Europskoj ligi. Poraženi su u svih 12 susreta. Prošle sezone pregazila ih je zagrebačka Lokomotiva, ukupnim rezultatom 7:2.

Bijelo-plavi su već igrali protiv momčadi Santa Colome. No, to je bila momčad FC Santa Coloma, dok će sada snage odmjeriti sa njihovim slabijim gradskim rivalom, UE Santa Colomom.

Prođu li Bijelo-plavi prvu prepreku, u drugom pretklu čeka ih švicarski Luzern. Trener Švicaraca, koji su na kraju tamošnjeg prvenstva u prošloj sezoni zauzeli peto mjesto, nekadašnji je njemački reprezentativac Markus Babbel.

Prva utakmica u tom slučaju igrat će se u Osijeku 13.7., dok je uzvrat 20.7. u Luzernu.