Nogomet

SUMNJE NA UTAJU POREZA

Ronaldo odlazi iz Real Madrida?

Najbolji nogometaš svijeta i napadač Real Madrida i portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo želi napustiti klub i Španjolsku nakon što je optužen za utaju poreza, piše u petak portugalski sportski list "A Bola".

Real Madrid   FOTO:pixabay
Piše: HINA

 Prema pisanju "A Bole", koji se poziva na pouzdane izvore, 32-godišnji Portugalac je već odlučio i pitao klub za transfer.

Španjolsko tužiteljstvo je ovaj tjedan optužilo Portugalca da je utajio porez u visini od 14.7 milijuna eura ($16.5 million) skrivajući novac zarađen na račun prava na korištenje svog imena između 2011. i 2014. godine.  Ronaldo je "duboko razočaran" optužbama protiv njega. 

Real Madrid je u četvrtak objavio da su u klubu uvjereni da je portugalski napadač djelovao prema zakonu.

Ronaldo, najbolji strijelac svih vremena Portugala, zadnji je u nizu nogometaša u Španjolskoj - a među njima su dva igrača Barcelone Lionel Messi i Neymar - koji su uhvaćeni u poreznim prijevarama. 

Ronaldo je u Real došao 2009. iz Manchester Uniteda za tada rekordan iznos od 96 milijuna eura. Od tada je s klubom osvojio tri puta naslov pobjednika Lige prvaka i dva puta naslov španjolskog prvaka. U studenom je produljio ugovor s Kraljevskim klubom do 2021.

(Hina)