Politika

INCIDENT NA BRAČU

Sabor zasjedanje započeo stankama zbog Janice Kostelić

Sabor je ovotjednu sjednicu, koja će zbog blagdana Tijelova trajati tri dana, do srijede, započeo stankama.

Sjednica Sabora započela stankom zbog napada na Janicu Kostelić   FOTO:Krajac Damir / CROPIX
Piše: Media Servis

 Stanke su, zbog postupanja policije nakon vrijeđanja državne tajnice za sport, Janice Kostelić, a zbog kojega su oni koji su je vrijeđali zaradili pet dana zatvora, zatražila tri kluba zastupnika. U prilično praznoj sabornici Branimir Bunjac, iz kluba zastupnika Živog zida i SNAGA-e osudio je napad, no naglasio da se u ovom slučaju radi o različitim kriterijima. Naglasio je da su presude donesene ekspresno, što je raritet našeg pravosuđa, te da se opet rješava posljedica, a ne uzrok.


"Dakle, pojedinci koji su napravili ogromnu štetu ugledu hrvatskoga sporta općenito imaju zaštiti politike i dok se to ne riješi incidenti koje smo proteklih godina gledali na utakmicama i na rivama bit će sve češći.Odgovorne osobe trebaju prije no što krenu s uhićenjima maloljetnika iz sporta izbaciti huligane koji se nalaze među odgovornim i potpuno svjesnim odraslima", naglasio je Bunjac. Istog je stava i SDP-ov Ranko Ostojić.              

"Ovdje se radi o presedanu koji na neki način pokazuje na koji se način, vjerujemo, ubuduće treba postupati sa svakime koji će bilo kojeg građanina na isti način biti tretiran i doživjeti da u 48 sati sve bude riješeno, policija odradi posao, sudovi donesu presude, kazne zatvora i tako dalje. Neki drugi takve privilegije nemaju", kazao je Ostojić. Ostojić je izvjestio i da je kao predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost MUP-u poslao pismo u kojem traži očitovanje, ali ne samo za slučaj Janice Kostelić. Tvrdi kako se radi velika razlika temeljem pripadnosti određenoj političkoj garnituri. Pri tome je naglasio i da, na primjer, zastupnik Stevo Culej  "mora imati isti tretman kad vrijeđa". HDZ-ov Jasen Mesić rekao je koju o uzrocima takvom ponašanja, koji se mogu, kaže, naći i u često katastrofalnom ponašanju u samom Saboru.Nije htio ulaziti u rad policije, jer, kaže, vjeruje da je ona radila sukladno pravilima.

"Tako bi trebalo postupati uvijek, i ovaj primjer treba iskoristiti da se zna kako se smije ili ne smije ponašati. Ne bih ulazio u detalje o broju osoba, vjerujem da je policija sve radila sukladno pravilima", istaknuo je Mesić.