Nogomet

OSJEČANKE PROTIV TRNAVE DO NOVE DVOSTRUKE KRUNE

Nogometašice Osijeka osvojile i Kup

Kako se i očekivalo, nogometašice Osijeka osvojile su i ove sezone dvostruku krunu. Nakon 21. naslova prvakinja Hrvatske, Osječanke su do trofeja pobjednika Kupa došle 19. put svladavši ekipu Trnave iz Goričana sa visokih 8:0.

Osječankama nova dvostruka kruna   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

Osječanke su zasluženo ponijele svoj 19. pokal namijenjen pobjednicama Kupa Hrvatske što je ujedno uz 21. pokal državnih prvakinja, ujedno u 11. uzastopna dvostruka kruna.

Pobjeda u finalnom susretu protiv sastava iz Goričana Trnave u Daruvaru, vrlo je brzo bila osigurana, jer su već nakon šest minuta igre aktualne prvakinje stekle dva pogotka prednosti.

Baban i Kunštek su zabile, a do odmora je za 3:0 pogodila i Andrlić.

Mateja Andrlić, inače najbolji strijelac kluba i lige ove sezone zabila je i na početku drugoga poluvremena, a u nastavku utakmice za konačnih 8:0 pogađale su Lojna, Joščak, vratarka Pirić s 11 metara, i za kraj svojim trećim golom ponovno Andrlić.

U Daruvaru je kao uvertira finalu ženskog nogometnog Kupa odigrana i finalna utakmica završnice kadetskog prvenstva Hrvatske za djevojke, u kojoj su mlade Osječanke pobijedile zagrebački Dinamo sa 6:0, osvojile trofej i tako pokazale kako u svim dobnim uzrastima nemaju konkurenciju u hrvatskom nogometu.