Požeško-slavonska

UDRUGA RODITELJI U AKCIJI-RODA

Predstavljen projekt Neprekinuta veza - povezujuće roditeljstvo iza rešetaka

U Kaznionici i zatvoru u Požegi predstavljene su aktivnosti u okviru projekta „Neprekinuta veza - povezujuće roditeljstvo iza rešetaka“ kojeg provodi udruga Roditelji u akciji - Roda.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Media Servis

Državni tajnik Kristian Turkalj istaknuo je važnost ovog projekta za djecu koja su rođena u zatvorskom sustavu, kako bi se u što većoj mjeri ostvarila integracija i odnos majke i djeteta, kao i budući povratak te djece s majkama u društvo. Projekt „Neprekinuta veza - povezujuće roditeljstvo iza rešetaka“ financira Ministarstvo pravosuđa, a provodi se od siječnja do prosinca 2017. godine. 

U sklopu projekta financira se uređenje kuhinje i dnevnog boravka odjela na kojem borave trudnice i majke s djecom u dobi do tri godine. Zatvorenice, koje na odjelu rodilja borave sa svojom djecom, imat će mogućnost pripreme zdravih obroka za svoju djecu, što je u skladu s europskim zatvorskim pravilima. Ciljevi projekta kojeg udruga Roditelji u akciji - Roda provodi u Kaznionici i zatvoru u Požegi su pružanje podrške trudnicama i majkama zatvorenicama u povezujućem roditeljstvu, jačanje njihovih roditeljskih kompetencija i osnaživanje u majčinskoj ulozi. Tome će posebno pridonijeti kazališno-glazbene radionice, grupe podrške, te kuharske radionice pod vodstvom iskusnog profesionalnog kuhara Davida Skoke kroz koje će zatvorenice naučiti pripremati jednostavne i ekonomične zdrave obroke, stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa.