Osječko-baranjska

U PLANU JE I IZGRADNJA ZATVORENOG BAZENA

Nova ulaganja na Gradskim bazenima Đakovo

Treću godinu za redom nastavlja se s rekonstrukcijom gradskog bazena Đakovo. Gradonačelnik Zoran Vinković istaknuo je kako je do sada uloženo gotovo dva i pol milijuna kuna, a ove godine se ulaže još oko milijun i pol. U planu je i izgradnja zatvorenog bazena za koji već postoji idejno rješenje.

Piše: Republika.eu / STV

1989. godine izgrađen je gradski bazen u Đakovu povodom 750. godišnjice grada. Prvi puta je rekonstruiran 2003. godine, a od prije dvije godine pokrenuta je nova rekonstrukcija. Ove godine se nastavlja s rekonstrukcijom tehničkog postrojenja i glavnog olimpijskog bazena u što će se uložiti oko milijun i pol kuna.

"Mnogi pitaju zbog čega ulaganja u gradski bazen. Evo ove dvije godine smo imali rekordne posjete ovdje na gradskom bazenu i gotovo 120 tisuća građana, turista je koristilo usluge gradskog bazena Đakovo. To ulaganje se nastavlja i ove godine, a ono što mogu najaviti da nismo i ove godine nećemo mijenjati cijene ulaznica, da su one jedne od najnižih u Republici Hrvatskoj, da se ovdje na bazenu nude i mnogobrojni i gastro sadržaji i sportski sadržaji", rekao je gradonačelnik Đakova Zoran Vinković.

Ove godine predstavljen je i projekt zatvorenog bazena koji se planira graditi iza vanjskog, odnosno na prostoru gdje se trenutačno nalaze odbojkaški tereni, koji će se zajedno s drugim sportskim sadržajima pomaknuti, ali će se i dalje nalaziti u sklopu bazena.

"On je jedan od većih ovdje u Slavoniji, jer se mogu odigravati i vaterpolo utakmice. To je bazen sa šest staza, s definitivno svim sadržajima koji su vezani i uz plivački sport, isto tako i vaterpolo sport. Očekujem da nakon izgradnje tog zatvorenog bazena koji mora biti europski projekt vezan za prekograničnu suradnju, grad Đakovo postaje i centar plivačkog sporta ovdje u Slavoniji," dodaje Vinković.

U planu su i druga ulaganja u sportske objekte istaknuo je Vinković, te je naglasio da je ove je godine izrađen i projekt zatvorene dvorane za tenis.